• BIST 9492.07
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Doğum izni 6 ay oluyor

Doğum izni 6 ay oluyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum iznini 6 aya çıkaracak yasa taslağının önümüzdeki hafta bakanlığa sunulacağını belirterek, "Meclis kapanmadan yasayı çıkarmış olacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum iznini 6 aya çıkaran yasa taslağını, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile yapacakları toplantının ardından önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını belirterek, “Meclis kapanmadan biz bu çalışmayı parlamentoya göndermiş olacağız” dedi.

Şahin, Bakanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen Otizm Eylem Planı’na ilişkin basın toplantısından ayrılışında gazetecileri sorularını cevapladı. Ortak velayet ile ilgili soru üzerine Şahin, boşanmış babalar ile daha önce yaptığı görüşmeyi anımsatarak, onların mağduriyetinin de giderilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Bu konuyu ilişkin Adalet Bakanlığı, kendi bakanlığı ve boşanmış babalardan oluşan bir komisyonun çalışma yaptığını kaydeden Bakan Şahin, "Kimsenin mağdur olmayacağı, hem annenin babanın ayrılmış olsalar bile çocuğun hakkını hukukunu koruyacak onun psikolojisini rahatlatmak için yapmaları gerekenler var. Hem de TCK ve ilgili kanunlarda da düzenleme yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Çocuk üzerinden anne ve babaların birbirini cezalandırmamalarını isteyen Bakan Şahin, “Burada kazananın olmayan karşılıklı bir çatışmaya dönüşüyor. Tabi ki biz hukuk devletinde yapılmaması gerekenleri değiştirmeleri yapacağız. Ama temel ihtiyacın empati olduğunu herkesin hakkını hukukunu koruması gerektiğini annelik ve babalığın baki olduğunu, boşanma olsa bile o çocuğun hakkını hukukunu koruyacak şekilde herkesin daha hassas olması gerektiğine inanıyorum. Özellikle bu duyguların zayıflamamasını ve bu duygular üzerinden sorunların çözülmesini gerektiğini düşünüyorum, Bu yapıldığı zaman belki de bu düzenlemeye ihtiyaç bile duyulmayacak. Ama bu olmadığı için yeni düzenlemelere ihtiyaç olacak” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de konuyu yakından takip ettiğini belirten Şahin, “Komisyon çalışmasını tamamladığında belki ortak bir basın açıklamasıyla ne düşündüğümüz ne getirdiğimizi sizinle paylaşmış olacağız. Şu anda biz tarafız çocuktan yana tarafız. Anne ve babaların burada daha hassas olması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Doğum izni ile yeni yapılacak düzenleme ilişkin soru üzerine Bakan Şahin, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ın talimatı üzerine çalışmalara başladıklarını, yurt içinde ve yurt dışındaki örneklerin incelendiğini söyledi. Şahin, “Biz 2023 ve 2071 vizyonumuza güçlü insan, nitelikli insan gücünü nasıl sağlayacağız, aynı zamanda yetişmiş kadın gücünü ekonomiye katarken bunlara paralel şekilde nasıl koordine edeceğiz? Bunun için çalışıyoruz, Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bankalığı ve bizim bakanlığımız çok yoğun bir şekilde önce uzmanlar çalıştı. Herkes kendi bakanlık görüşünü masaya koydu. Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı başkanlığında müsteşarların görüşmesi aşamasındayız. Onlar kendi yerli modelimize uyacak çalışmaları tamamlayacaklar. Üçüncü kademede de biz Sayın Başbakan Yardımcımız Ali Babacan başkanlığında toplanacağız ve Bakanlar Kurulu’na sunulacak hale getireceğiz” dedi. Taslağın ne kadar sürede Bakanlar Kurulu’na geleceği yönündeki soru üzerine Bakan Şahin şunları söyledi:

“Şu anda ilk aşama bitti. İkinci aşama bu hafta tamamlanıyor. O rapor tamamlanınca biz önümüzdeki hafta Sayın Babacan’ın başkanlığında çalışmamızı tamamladıktan sonra Bakanlar Kurulu’na sevk edilecek. Meclis kapanmadan biz bunu parlamentoya gönderecek şekilde bu çalışmayı tamamlamış olacağız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4454 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim