• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Doğumdan sonra estetik operasyon için acele etmeyin!

Doğumdan sonra estetik operasyon için acele etmeyin!
Yeni annelerin en büyük sorunu, hamilelik sırasında alınan kiloların doğum sonrasında sarkma ve çatlaklara neden olması...

Doğumdan sonra en çok tercih edilen estetik işlemlerin karın germe, liposuction, vajina daraltma ve meme dikleştirme olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, yeni anneleri estetik için acele etmemeleri konusunda uyardı. Hamilelik sırasında oluşan kötü görüntülerin giderilmesi için doğumdan sonra en az 6 ay geçmesi gerektiğine dikkat çeken Kışlaoğlu, emzirme döneminde sarkan göğüslere yapılacakmeme dikleştirme operasyonu için de bebek sütten kesildikten sonra 2 ay beklenmesi gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Kışlaoğlu, şu bilgileri verdi:

KARIN GERDİRME: Hamilelikte kasların hasar görmesi sebebiyle, karın gerdirme ameliyatı doğum sonrası en sık yapılan estetik işlem. “Abdominoplasty” adı verilen bu operasyonda, karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokuları tümüyle alınır, sarkmış ve çatlamış karın derisi gerilir. Karın duvarı kaslarının gerginleştirilmesiyle deforme olmuş karın bölgesinin görünümü düzeltilir.

LIPOSUCTION: Yağ aldırma operasyonunun, doğum sonrası ideal kiloya ulaşıldığında yapılması gerekiyor. Ancak liposuction zayıflama olarak algılanmamalı. Liposuction, vücutta karın-bel-basenler, bacak iç ve dış kesimleri, kollar, göğüs bölgelerinde; yüzde ise boyun ve gıdık bölgelerinde uygulanıyor.

MEME DİKLEŞTİRME: Hamilelik ve emzirme sonucunda sarkan memelerin yeniden şekillendirilmesi için meme dikleştirme operasyonu yapılır.

VAJİNA DARALTMA: Normal doğum sırasında zorlanmalar, gereksiz ve dikkatsiz açılan epizyotomiler (normal doğumda vajinayla anüsün arasının kesilmesi) ve sonrasında atılan özensiz dikişler, doğum sayısının fazla olması, iri bebek doğurmak veya yaşın ilerlemesi, vajina kaslarının elastikiyetini kaybetmesine ve vajinanın genişlemesine neden olur. Bu sorundan vajina daraltma estetiğiyle kurtulmak mümkün. Karın gerdirme operasyonundan sonra dikiş hattında gerginlik oluşturmamaya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Kışlaoğlu, “Hastalara birkaç gün, yürürken biraz eğilmelerini ve karnı gerecek şekilde dik pozisyonda yatmamalarını öneriyoruz. Meme dikleştirme operasyonu sonrasında ise hastaların, birkaç gün elastik bir sutyen kullanmaları gerekir. Operasyon sonrası görülen morluklar 3-4 hafta içinde tümüyle kaybolur” diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2691 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim