• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Doğumevinden kaçış

Doğumevinden kaçış
 İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde bulunan ve İzmir Ege Doğumevi, Kadın Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nin de elektriğini sağladığı trafoda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

 İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde bulunan ve İzmir Ege Doğumevi, Kadın Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nin de elektriğini sağladığı trafoda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangında hastanelere elektrik sağlayan jeneratör de zarar görünce, kadın hastalıkları hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yatakhanelerinin bulunduğu kısım karanlığa gömüldü. Yeni doğan ünitesinde bulunan 12 bebek ile doğuma hazırlanan 11 kadın ambulanslar ile başka hastanelere sevk edildi. Hastanede bulunan yaklaşık 200 hasta geceyi karanlıkta geçirdi. Hastanede bulunan yaklaşık 60 ünite kan da bozulmaması için Kızılay'ın deposuna gönderildi.  

Dün saat 24.00 sıralarında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde bulunan trafoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Aynı trafodan elektrik alan ve jeneratörü trafonun yakınlarında bulunan İzmir Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nin jeneratörü de yangında zarar gördü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Zarar gören trafo ve jeneratör nedeniyle yaklaşık 200 hastanın bulunduğu İzmir Ege Doğumevi, Kadın Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yatakhanelerinin bulunduğu kısım karanlığa gömüldü. Hastanenin yeni doğan ünitesinde yatan 12 bebek ile doğum sancısı bulunan 11 kadın ambulanslarla, Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Konak Kadın Doğum Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Servisi, Ege Üniversitesi Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi ile Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne sevk kedildi. Hastane görevlilerinin kucaklarında ambulansa bindirilen bazı bebekler ambulanstaki kuvözlere konuldu.

Acil müdahale gerekebilecek hastaların çeşitli hastanelere sevk edildiğini dile getiren İzmir Ege Doğumevi Ve Kadın Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Sefa Öztamur, “önlem amacıyla bugün ve bir kaç gün önce doğan 12 bebek ile 11 hastamızı ambulanslar ile çeşitli hastanelere sevk ettik. Hastanemizde bulunan 60 ünite kanı da bozulmaması için Kızılay'dan gelen kan taşıma aracı ile Kızılay'ın deposuna gönderdik. Hastanemizde yaklaşık 200 hasta bulunuyor ve durumları gayet iyi. Her hangi bir tehlike söz konusu değil” dedi. Tepecik Eğitim ve Araştırmanesi'nin yeni yapılan Çocuk Acil Servisi, Ameliyathaneler ve Erişkin Acil Servisi'nin trafosunun başka bir yerde olması nedeniyle elektrik kesintinin yaşanmadığı belirtildi. Karanlığa gömülen hastanede bulunan hasta ve yakınları büyük panik yaşadı.

HASTA YAKINLARI İSYAN ETTİ

Hastane bahçesinde bekleyen bazı hasta yakınları Ege'nin en büyük hastanelerinden olan bir hastanenin yedek jeneratörününün bulunmamasına ve karanlığa gömülmesine isyan etti. Bodrum'dan İzmir'e doğumu için eşi Abide Şahin'i getiren turizimci 34 yaşındaki Aydın Şahin, “Eşim sezaryanla doğum yaptı. İkiz kızımız oldu. Çocuklarımın ve eşimin durumunun iyi olduğunu öğrendim. Eşim burada çocuklarım ise Konak Doğum Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlardan yana herhangi bir şikayetim yok, fakat böyle bir hastanenin elektriğinin kesilmesine de bir türlü anlam veremiyorum. Doğum için Bodrum'dan buraya geldik ve eşimin yanına çıkamıyorum. Çocuklarımın yüzlerini gördükten sonra isimlerini eşimle birlikte koyacaktık fakat malesef çocuklarımın yüzünü göremedim. Çocuklarım sevk edilirken başlarına bir şey gelse veya mikrop kapsalar bunun hesabını kim verebilir” dedi.

‘KARDEŞİM KARANLIKTA DOĞUM YAPTI’

Kardeşi Nurhan Bedel'in karanlıkta doğum yaptığını öne süren 22 yaşındaki Nurdan Acar ise, “Kardeşim karanlıkta doğum yaptı ve hala karanlıkta duruyor. Yanına çıkamıyoruz. Böyle büyük bir hastane nasıl karanlığa gömülebilir ve nasıl yedek jenarötürü olmaz” dedi.

Trafoda çıkan yangının kesin sebebinin bilirkişi incelemesinin ardından tesbit edileceği ve trafonun onarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Hürriyet

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim