• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Doktor adaylarının mezuniyet töreni

Doktor adaylarının mezuniyet töreni
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 220 doktor için mezuniyet töreni düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2015-2016 eğitim-öğretim yılında mezun olan 220 doktor için yemin töreni düzenlendi.

Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi’nin bilimin her alanında insan yetiştirerek, mezunlarının başarılı çalışmaları ile kendinden söz ettirdiği bir kurum olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 40 yılı aşkın bir deneyim ve tecrübe ile Avrupa standartlarında, son teknolojik donanımla tıp eğitimi verildiğini belirten Vekil Rektör Ünal, "Fakültemiz aynı zamanda topluma nitelikli ve üst düzey sağlık hizmeti sunma görevlerini başarı ile sürdürmektedir. Özellikle Fakültemizin temel görevleri arasında yer alan sağlık hizmeti alanında, tüm dünyada geniş yankılar uyandıran pek çok ilkler yaşanmaktadır. Tüm bu gelişmelerin ve başarıların mimarı olan değerli öğretim üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Genç doktorların anne ve babalarını kutlayan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Altı yıl önce bizlere emanet ettiğiniz, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorlukla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, biz de Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak ailemizin bir parçası, bir evladı olarak benimsedik. Gençlerimizi bugün, eğitim olanaklarımız, alt yapımız, uluslararası standartlarda laboratuarlarımız, bölgemizin en büyük hastanesi ve üst düzeyde bilgi ve beceri birikimine sahip öğretim üyesi kadromuz ile modern tıp eğitimi vererek mezun ediyoruz."

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Terzioğlu ise, genç doktorları ve ailelerini kutlayarak, "Zorlu bir eğitim sürecini başarı ile tamamladınız. Mezun olmayı hak ettiniz. Bugün Üniversitemizdeki son günümüz diye düşünmeyin. Ne zaman isterseniz kapımız sizlere açık olacaktır. Sizler, her zaman Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinin bir parçası olacaksınız. Hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mezunlar, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu eşliğinde Hipokrat yeminini etti.

Daha sonra hocalarından onur belgelerini alan genç doktorlar, hep birlikte kep fırlattı.

Törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Karakaya, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Beykan Çizel, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ferhat Sarıbek, Antalya Tabip Odası Başkanı Adnan İş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim