• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Doktor babanın 13 yıllık eğitim mücadelesi

Doktor babanın 13 yıllık eğitim mücadelesi
Yüzlerce hastaya şifa veren Dr. Ünsal otizm hastası oğlunun eğitim ihtiyacına çare olamadı. Kaynaştırma eğitimi alması gereken Enes'in bürokratik engeller nedeniyle ortaöğretime 4 yıldır kaydı yapılamıyor

Doktor Ramazan Tarık Ünsal 30 yıla yakın meslek hayatı boyunca onlarca kişinin hayatını kurtardı, yüzlerce hasataya şifa verdi. Ancak 18 yaşındaki otizm hastası oğlu Enes Ünsal'ın eğitimi için hala mücadele ediyor. İlköğretim çağında aldığı kaynaştırma eğitimleri sayesinde hastalığında ciddi bir gerileme gözlenen Enes bürokratik engeller nedeniyle bir türlü ortaöğretime geçemedi. Her seferinde bir engel çıktı. Baba Ünsal yıllarca mücadele etti. Tam bir okula kaydı gerçekleşecekti bu kez de 18 yaş engeline takıldı. Doktor Ünsal, oğlu Enes'i topluma kazandırmak için hala mücadelesine devam ediyor. 

ÖNCE SBS'YE TAKILDI 
Enes ilköğretim çağında Başakşehir Abdi İbrahim Okulu'nda kaynaştırma eğitimleri aldı. Hastalığı ileri seviyede olmadığı için akranlarıyla kolayca kaynaştı. 2012'de okulundan başarıyla mezun oldu. Bu eğitimler sayesinde hastalığında da ciddi gerileme kaydedildi. Ancak o dönem ortaöğretime geçiş için uygulanan Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hastalığı nedeniyle alınmadı. Baba Ünsal onlarca okula başvurdu. Ancak hiçbir okul Enes'in SBS puanı olmadığı, bu nedenle sisteme kayıt yapamayacaklarını söyledi. 1 yıl boyunca devam eden koşuşturmanın ardından Enes açık liseye kayıt yaptırmak koşuluyla özel bir okula misafir öğrenci olarak kabul edildi. Buradaki eğitim süreci de ancak 1 yıl devam edebildi. 

18 YAŞ ENGELİ 
Enes, 2015 yılına kadar eğitimden mahrum kaldı. Bu arada hastalığı yeniden ilerledi. Kaynaştırma eğitimleri sırasında sönmüş olan anlamsız konuşmaları ve bağırmaları yeniden nüksetti. Bu arada MEB özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için bazı yeni düzenlemeler yaptı. Baba Ünsal için de yeni bir umut ışığı doğdu. Enes, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından değerlendirmeye alındı ve Mart 2015'te kaynaştırma eğitiminden yararlandırılmasına oybirliği ile karar verildi. Kısa bir süre Başakşehir'deki bir lisede eğitim aldıktan sonra 18 yaşını dolduranların ortaöğretime kaydı yapılamayacağı gerekçesiyle yine eğitimine ara verildi. 

BİMER'LE GERİ DÖNDÜ
Mücadeleden yılmayan baba, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurdu. Aileye müjdeli haber Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldi. 10 Eylül 2015'te toplanan kurul Enes'in liseye kaydının yapılacağını aileye bildirdi. Ancak birkaç gün sonra yine aynı şey oldu. Okul idaresi kaydının yapılmadığı gerekçesiyle Enes'i okula almadı. Hukuki yollarla mücadelesine devam etmeye karar veren Dr. Ünsal "Her defasında umutlanıp geri çevriliyoruz. Bu durum Enes'i de çok yıprattı" dedi.

Bu haber toplam 2914 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim