• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Doktor, 'Bu ilacın yan etkisi iktidarsızlık' dese, yutar mısınız?

Doktor, 'Bu ilacın yan etkisi iktidarsızlık' dese, yutar mısınız?
Yutmazsınız tabii ki! Üstelik hasta hakları var ve bunun söylenmesi kanunen de gerekli. Ama söylenmiyor!..

Aslında bu tartışma sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yıllardır aynı sertlikte sürüyor. Ve ciddi suçlamalarla: Kolesterol ilaçlarını savunanlar diğerlerini hastaların hayatını tehlikeye atmakla suçluyor, kolesterole şüpheyle bakanlar ise, kolesterolün masum olduğunu, istatistik oyunlarıyla statinlerin faydalarının abartıldığını, yan etkilerinin ise hastalara anlatılmadığını, esas hastaların hayatını tehlikeye atmanın bu olduğunu savunuyorlar. Kolesterolün bir hastalık olmadığını söyleyen bu doktorlara göre, kalp-damar hastalıklarını engellemenin yolu da ilaçlardan değil, doğru bir beslenme rejiminden geçiyor. Zaten Karatay Diyeti’nin iddiası da bu ve ben Prof. Karatay’la söyleşi yaptığımdan bugüne kadar onlarca e-posta aldım; çoğu şu cümleyle biten; “Bu diyet sayesinde hem zayıfladım hem sağlığıma kavuştum!”

Doktorların da başucu kitabı

Aslında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Ahmet Aydın yazdığı 7’den 70’e Taş Devri Diyeti kitabıyla, Karatay Diyeti kitabı çıkmadan çok önce benzer beslenme ve yaşam biçimini önermişti Türk halkına. Nitekim Prof. Karatay da kitabında, aynı zamanda öğrencisi olan Prof. Aydın’ı referans göstermişti.

Özetle, Karatay Diyeti de, ondan daha önce kaleme alınan 7’den 70’e Taş Devri Diyeti de benzer beslenme tarzını, ilaç sektörünün hiç de hoşuna gitmeyen bilimsel gerçekleri savunuyordu!

İşte o ‘ilk’ kitabın yazarı Prof. Dr. Ahmet Aydın’la konuştum. Çünkü Aydın, sadece hastalıklara karşı korunma kalkanı olsun diye yazmamış bu kitabı. Aynı zamanda hastalık baş gösterse bile doğru bir diyetle ve olabildiğince ilaç kullanmadan, kanser, kısırlık, astım, reflü, hipertansiyon, migren, Alzheimer gibi hastalıkların nasıl tedavi edileceğini bilimsel olarak ortaya koymuş. Bu yüzden pek çok doktorun da başucu kitabı...

Tam 10 yılda yazmış 7’den 70’e Taş Devri Diyeti’ni ve baştan sona kendi üzerinde de test etmiş. 59 yaşındaki Aydın’ın yüzünde kırışık yoktu desem abartı olmaz. İncecik, sağlıklı bir adamdı karşımdaki. “Bu diyet sayesinde saçlar da dökülmez. Bakmayın benim saçlarıma, döküldü ama sebebi bu diyete geç başlamış olmam. Çocukluğumdan bu yana uygulama şansım olsaydı hiç dökülmezdi!” diyor.

İlaçsız, olabildiğince hastalıksız, kilosuz, dinç ve mutlu bir hayat öneriyor Ahmet Aydın... Bu söyleşide tüm ipuçları var, üstelik hiçbir ilaçta olmayan bir özellikle; yan etkisi yok!

*****

Gittiği kahveye yakın diye Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girdi!

Genelde böyle olsa bile kimse söylemez ama Prof. Ahmet Aydın’ın içi dışı bir... “Küçük yaşta mı doktor olmaya karar vermiştiniz?” diye sorunca, hiç beklemediğim bir cevap aldım. “Doğma büyüme Cerrahpaşalıyım. Ankara Fen Lisesi’ni bitirdim, geldim. Yine eskiden olduğu gibi oturduk kahveye briç oynuyoruz. Üniversiteye kayıt olmam lazım, ama kafamda hiçbir yer yok. Arkadaşlardan biri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne kaydolacaktı. ‘Gel, sen de kaydol’ dedi. Gittik, 10 dakikada kaydolduk, geldik bıraktığımız yerden oyuna devam ettik!”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8500 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim