• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Doktor mağdurları internette birleşti

Doktor mağdurları internette birleşti
Sağlıklarına kavuşmak için ameliyat olan ve önemli miktarlarda harcama yapan mağdurlar, yaşadıkları sorunları aktarmak ve dayanışma sağlamak için ''www.doktormagdurlari.com'' adlı bir site kurdular. Sitede, sorunlarını paylaşan mağdurlar durumlarını anlat

Sağlıklarına kavuşmak için ameliyat olan ve önemli miktarlarda harcama yapan mağdurlar, yaşadıkları sorunları aktarmak ve dayanışma sağlamak için ''www.doktormagdurlari.com'' adlı bir site kurdular. Sitede, sorunlarını paylaşan mağdurlar durumlarını anlatırken, doktorlar da yorumlarda bulunuyorlar.

Sitenin kurucusu Cem Polatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye'deki özel sağlık kuruluşlarının sayısının hızla arttığını, bazılarının "ortaya çıkan sonuçlarla adeta sektörün gelişimine sekte vurduklarını" söyledi.

Bu sağlık kuruluşlarının, gereksiz tetkik isteyip ameliyat yapmaları sonucu mağduriyete yönelik şikayetlerinin her geçen gün arttığını belirten Polatoğlu, "prim sistemine göre, yani yapılan iş başına ücret alma" uygulamasının bunda en büyük etken olduğunu savundu.

Sitenin ilkesi

"Hastayı ticari meta olarak gören zihniyetin mağdurları bizler, bir çatı altında birleşmeye, mağduriyetlerimize çare aramaya kararlıyız" diyen Polatoğlu, şunları kaydetti:

"Amacımız, başka testilerin kırılmasına bir nebze olsun mani olabilmektir. Sitemizin ilkesi, asla sağlık sektörünü kötülemek değildir. Her meslekte olduğu gibi doktorluk mesleğinde de çürük yumurtalar vardır, olacaktır da.
 
Ancak hipokrat yeminli doktorların, iç disiplin mekanizmasını daha çok çalıştırmaları, münferit olayları da halı altına süpürmemeleri gerekmektedir.

Özel sağlık sektörü gelişirken, basamakları biz mağdurlar olmamalıyız. Amacımız, kontrolsüz sigorta sistemi yerine ilim, yetenek ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmaktır."

Cem Polatoğlu, kol ağrısı nedeniyle gittiği doktorun yanlış teşhisi sonunda boyun fıtığı ameliyatı olduğunu belirterek, "Ameliyat sonrası sağ kolum felç kaldı. Bunun düzeltilmesi için 2 ameliyat daha geçirdim ve mağdur oldum. Yaşadığım mağduriyeti herkesle paylaşmak için site kurmaya karar verdim" dedi.

İnternet sitesini yaklaşık 10 gün önce kurduğunu ve büyük ilgiyle karşılandığını anlatan Polatoğlu, "Bugüne kadar doktor mağduru olduğunu söyleyen 500 kişiden mail aldım. Bunları doktor arkadaşıma da gösteriyorum.
 
Hangisini siteye koyup koymayacağımıza birlikte karar veriyoruz. Küfürlü ve gerçek dışı olduğuna inandıklarımızı eliyoruz. Bu kısa sürede gelen 500 e-postadan dikkate altığımız 100'ünü siteye koyduk" diye konuştu.

Sitede kendilerini destekleyen çok sayıda doktorun da görüş bildirdiğini ve yorumda bulunduğunu ifade eden Polatoğlu, mağdurlardan yaşadıkları olayları, adlarını yazarak kendilerine bildirmelerini ve mümkün oldukça bilinçli yaklaşımlarda bulunmalarını beklediklerini bildirdi.

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim