• BIST 9541.21
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Doktor, son anda ''kalp atışlarını duydum'' dedi! Öldü sanılan bebek, kürtaj masasından döndü!

Doktor, son anda ''kalp atışlarını duydum'' dedi! Öldü sanılan bebek, kürtaj masasından döndü!
MERSİN -İHA- Mersin'in Silifke ilçesinde, doktorun "ölü" raporu verdiği anne karnındaki 6 haftalık bebeğin, kürtaj masasında yaşadığı ortaya çıktı. Doktor, hata yaptığını kabul ederken, "O gün nöbetten çıktım. 40 hastaya baktığım için yorgundum, bebeğin k

MERSİN -İHA- Mersin'in Silifke ilçesinde, doktorun "ölü" raporu verdiği anne karnındaki 6 haftalık bebeğin, kürtaj masasında yaşadığı ortaya çıktı. Doktor, hata yaptığını kabul ederken, "O gün nöbetten çıktım. 40 hastaya baktığım için yorgundum, bebeğin kalp atışlarını göremedim" dedi.

Talip Güzel (32), 6 haftalık hamile eşi Nuray Güzel'i (34) gece rahatsızlanınca Silifke Devlet Hastanesi'ne götürdü. Nuray Güzel, Acil Servis'ten kadın doğum uzmanına sevk edildi. Hastayı muayene eden kadın doğum uzmanı, genç kadını ultrasonografiye gönderdi. Radyoloji Uzmanı Doktor M.S, ultrasonografi cihazıyla hastaya baktı. Doktor M.S, yaptığı muayenede, 6 haftalık olduğu anlaşılan bebek için "Fetal kalp aktivitesi (FKA): (+) negatif, fetal hareket izlenmemiştir" (Ölü cenin) raporu verdi.
Raporu eline alan Nuray Güzel, kadın doğum uzmanına gösterdi. Kürtaj için masaya yatırılan Güzel'i son defa başka bir ultarsonografi cihazıyla muayene eden kadın doğum uzmanı, bebeğin kalp atışlarını duydu.
Yanlış rapor veren Radyoloji Uzmanı M.S, hatasını kabul ederken, "Hastaya hastanemizin ultrasonografi cihazıyla ben baktım. Karın üzerinden yapmış olduğum bakımda 6 haftalık bir ceninin olduğunu anladım. Yapılan bakıda ceninin kalp atışlarının görülmesi mümkün değildir. 'Prop' denen cihazla baktım. Bu cihazın yaşı çok eskilere dayanıyor. Bu cihaz bazı hatalar vermektedir. Buna 'kristal defektleri' diyoruz. 4-5 yıldır cihazımızın kalibrasyon ayarları yapılmamıştır. Eski bir cihazdır. Bu şartlarda anne rahmine düşmüş 6 haftalık bir ceninin kalp atışlarını görmem mümkün değildir. Bana gelen hastaya 'kalp atışlarını göremedim' diye 'ölü cenin' raporu yazıp, kadın doğum uzmanına gönderdim. Kadın doğum uzmanı hastaya vajinadan baktığında bebeğin canlı olduğunu tespit etmiş. Benim amacım da zaten 'Ben yanılabilirim, bir de kadın doğum uzmanının görmesi gerekir' demekti. Bu konuda ne çocuk zarar görmüştür ne de anne zarar görmüştür" diye konuştu.
Olayda herhangi bir suiistimal olmadığını savunan M.S, "Ben görevimi yaptım. Kalp sesini duymamamın bir sebebi de, o gün nöbetten çıktım. 40 hastaya baktığım için yorgundum, bebeğin kalp atışlarını göremedim. Bu bir hatadır, bunu kabul ediyorum" şeklinde konuştu.
Yaşayan bebeğine "ölü" denildiği için çok üzgün olduğunu ifade eden Nuray Güzel de, "Sabaha karşı rahatsızlandım. Acil Servis'ten kadın doğum uzmanına yönlendirildim. Kadın doğum uzmanı beni ultrasona gönderdi. Ultarsona bakan doktor bana 'ölü cenin' raporu verdi. Rapor sonucunu alarak kadın doğum uzmanının yanına gittim. Bebeğimin ölü olduğunu duyunca yıkıldım, üzüldüm. Doktorum sonuçlara baktı. Sonuca göre bana yatış verdi. Küçük bir operasyonla kürtaj olacağı söylendi, hastahaneye yatırıldım. İki buçuk saat hastanede yattıktan sonra beni doğumhaneye kürtaja götürdüler. Masada kürtaj olmayı beklerken, doktorum bana kanamam olmadığı için ters giden bir şeylerin olduğunu söyledi. Beni masadan tekrar kürtaj yapmadan indirdiler. Hastanenin ikinci katındaki ultrasona götürdüler. Doktorum burada bebeğimin kalp atışlarını duyduğunu ve canlı olduğunu söyledi. Düşük tehlikesi olabilir şüphesiyle evde dinleniyorum" diye konuştu.
"Kim suçluysa cezasını çeksin" diyen Talip Güzel ise "Eşimi doktora götürdüm. Çocuğun 'ölü' dediler. Moralim bozuldu. Canlı çocuğa nasıl 'ölü' derler. Kim suçluysa cezasını çeksin. Bu olay herkesin başına gelebilir. Eğer cihaz bozuksa bunun bir önlemini alsınlar. Eğer doktorun bir suçu varsa, o da cezasını çeksin. Gerekli yerlere şikayetimi yaptım. Bu olay herkesin başına gelebilir" şeklinde konuştu.
Güzel çiftinin 10 yaşında Nur Aleyna ve 8 yaşında Emine isminde 2 çocukları olduğu, Radyoloji Uzmanı Doktor M.S hakkında ise idari soruşturma açıldığı öğrenildi.

Bu haber toplam 15961 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim