• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Doktor, tarladaki işçinin ardından şimdi de evde yatan hastanın ayağına gidiyor

Doktor, tarladaki işçinin ardından şimdi de evde yatan hastanın ayağına gidiyor
Sağlıktaki reformlar kendini bir bir göstermeye başladı. Daha önce Güneydoğu'da mevsimlik olarak batıya giden veya tarlada çalışan işçilere yönelik sağlık taramalarının ardından doktor şimdi de kent merkezinde hasta, bakıma muhtaç ya da yatalak olan hasta

Sağlıktaki reformlar kendini bir bir göstermeye başladı. Daha önce Güneydoğu'da mevsimlik olarak batıya giden veya tarlada çalışan işçilere yönelik sağlık taramalarının ardından doktor şimdi de kent merkezinde hasta, bakıma muhtaç ya da yatalak olan hastanın evine gidiyor.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Şanlıurfa'da bir ilke imza atarak ilk defa uygulama konulacak 'Evde Bakım Hizmetleri' projesi adı altında oluşturulan bir ekibi hastanın ayağına gönderiyor. Şanlıurfa'da daha önce alınan 4 gezici sağlık aracıyla tarlada çalışan işçilere yönelik sağlık taramasının ardından şimdi de bir devlet hastanesi evde sağlık hizmeti vermeye başladı.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İzzet Korkmaz, 'Evde Bakım Hizmetleri' adı verilen proje kapsamında çeşitli hastalıklara veya yaşlılığa bağlı olarak yatağa bağımlı hale gelmiş, kendi ihtiyaçlarını bir başkasının desteği olmaksızın karşılayamayacak veya bir sağlık kuruluşuna başvuramayacak durumda olan hastalara yönelik bir hizmet olduğunu söyledi.

Korkmaz, projenin kendi evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini kapsadığını dile getirdi.

Evde bakım hizmeti ekibinin 1 pratisyen hekim, 1 hemşire, 1 sağlık memuru ve gereğinde bir psikologdan oluşacağını kaydeden Korkmaz, şunları söyledi: "Yerinde değerlendirilen hasta eğer ileri tetkik, tedavi ve takip gerektiriyorsa hastanemize nakli sağlanarak tedavisi yapılacaktır. Evde bakım hizmetinden faydalanmak için başvurular Balıklıgöl Devlet Hastanesi hasta hakları birimine hasta ya da hasta yakını tarafından yapılacaktır."

Evde Bakım Hizmetleri projesinin belediye mücavir alanı içinde sosyal güvencesi olan hastalara ücretsiz verileceğini vurgulayan Korkmaz, kişinin bulunduğu ev ortamında, muayene, rutin kan ve idrar tetkikleri, EKG, mesane veya nazogastrik sonda uygulamaları, pansumanların yapılması, hastalıkla ilgili sürekli kullanılan ilaçların reçetelendirilmesi, ilaç, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılması gibi her türlü yardımların yapılacağını söyledi. Başhekim Korkmaz, Şanlıurfa'da ilk defa Balıklıgöl Devlet Hastanesi tarafından uygulanacak proje ile etkin, verimli ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Öte yandan, bu projeden faydalanmak isteyen hastaların talebine karşılık bir form karşılığında doldurulacağını hatırlatan Korkmaz, hastane komisyonu tarafından 2 gün içerisinde araştırılıp değerlendirildikten sonra cevap verileceğini sözlerine ekledi.

Zaman

Bu haber toplam 2839 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim