• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Doktor ve ambulans, yatalak hastanın ayağına gidecek

Doktor ve ambulans, yatalak hastanın ayağına gidecek
Sağlık Bakanlığına bağlı İl Sağlık Müdürlüğünce uygulanan evde sağlık hizmetinden, daha önceden teşhisi konulmuş yatağa bağımlı ve yaşlı hastalar, mesai saatleri içinde yararlanabilecek.

Trabzon'da İl Sağlık Müdürlüğünün başlattığı uygulama kapsamında 9 ambulansla hizmet veren sağlık personeli, randevu alan yatalak ya da yaşlı hastalara evlerinde sağlık hizmeti sunmaya başladı.

Uygulamanın tanıtımı ve bu hizmeti verecek 9 ambulansın hizmete girmesi dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Vali Recep Kızılcık, Türkiye'nin sağlık alanında insana yakışır kalitede hizmet sunabilmek için çağdaş uygulamaların hemen hemen hepsini sunmanın gayreti ve arayışı içerisinde olduğunu söyledi.
Bunun devletin insanına verdiği kıymetin ve refah devleti olma yolunda katettiği mesafenin bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Kızılcık, ''Sağlıkta dönüşüm politikasının bir sonucu olarak bir ilk Trabzon'da gerçekleştirilecek. Bu uygulamada yatağa bağımlı hastalarımız hastanelere gelmeden, kısa süre sonra sayıları 20'e çıkartılacak bu 9 ambulans ile sağlık personeli, vatandaşlarımızın evine gidecek ve mesai saatleri içinde ve önceden teşhisleri konulmuş, kronik tedaviyi gerektiren hastalarımızın sağlığa kavuşmasına yardımcı olacağız'' dedi.

Kızılcık, devlet olarak, bu güzel hizmeti vatandaşın ayağına giderek sunmanın hazzını yaşadıklarını ifade ederek, uygulamada emeği geçenlere teşekkür etti.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da 2002 yılından önce insanların hastanelerde rehin kaldığını, cenazesini alamadığını ve para vermeden acil servislerde sağlık hizmeti alamadığını anlatarak, artık Türkiye'de ambulansın 7-8 dakikada hastanın ayağına gittiğini, hatta ambulans helikopter ya da ambulans uçakla sağlık kuruluşuna götürüldüğünü söyledi.

Kendilerinin de belediye olarak ''evde bakım'' hizmeti verdiklerini, bu uygulamada yaşlı, bakıma muhtaç insanların evine giderek evinin süpürülmesi, yemeğinin yapılması, hatta banyo yaptırılması gibi hizmetler sunduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, bundan sonra evde sağlık hizmeti veren sağlık personeliyle koordineli çalışacaklarını vurguladı.
Gümrükçüoğlu, evde sağlık hizmeti verecek personelin yanı sıra kendilerinin de araçları ve görevlileriyle yine evlere giderek, ihtiyaç duyan yaşlı ve hastalara verdikleri hizmeti sürdüreceklerini kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman da yeni uygulamaya konulan evde sağlık hizmetlerinin mesai saatleri içinde ve randevulu sunulacağını, acil hastalara hizmet verilmediğini anlatarak, acil durumlarda 112 Acil Servisin aranmasını istedi.
Süleyman, uygulamanın Trabzon kent merkezindeki 5 hastane ile Of, Sürmene, Araklı, Akçaabat ile Vakfıkebir devlet hastanelerinde konuşlandırılan ambulanslarla verileceğini aktardı.

-EVDE SAĞLIK HİZMETİ-

Sağlık Bakanlığına bağlı İl Sağlık Müdürlüğünce uygulanan evde sağlık hizmetinden, daha önceden teşhisi konulmuş yatağa bağımlı ve yaşlı hastalar, mesai saatleri içinde yararlanabilecek.

Uygulamadan yararlanmak isteyen hastalar ya da yakınları, bir form doldurup bulunduğu bölgedeki aile hekimi, toplum sağlığı merkezi, hastanedeki Evde Sağlık Hizmeti birimine başvuracak ya da İl Sağlık Müdürlüğündeki Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'nin 0462 444 38 33 nolu telefonunu arayıp hizmet alacak hastaya ilişkin bilgileri aktaracak.

Başvurunun ardından gerekli şartları taşıyan hastalara, verilen randevunun ardından mesai saatleri içinde evlerine gelecek olan ambulanstaki doktor ve sağlık personelince sağlık hizmeti sunulacak.

Hastanın iyileşmesi, tedavinin sağlık personeli olmadan sürdürülebilmesi, hastanın hastaneye yatırılması, hasta ve yakınlarının tedaviye uyumsuz davranmayıp önerilere uymaması halinde evde sağlık hizmeti sona erdirilecek.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7049 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim