• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Doktor ve sağlık personeli darp edilen ASM kapandı

Doktor ve sağlık personeli darp edilen ASM kapandı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Çırak Bayırı Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan iki doktor ile bir hemşire ve iki ebe rapor vermediği gerekçesiyle darp edildiğini iddia etti. Sağlık ocağı çalışanları iki gün iş göremez raporu alınca sağlık ocağı kapatıldı.

Tekirdağ Tabip Odası Başkanlığı ise Çırak Bayırı Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yaparak ilçede sağlık ocaklarının çalışmayacağını açıkladı.

Olay, Hıdırağa Mahallesinde bulunan Çırak Bayırı Aile Sağlığı Merkezinde meydana geldi. İddiaya göre S.K., işe gitmediği için aile sağlık merkezine gelerek burada istirahat raporu almak istedi. Sağlık ocağındaki hemşire Hülya Kenar muayene olmadan rapor verilmeyeceğini belirtmesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma nedeniyle diğer sağlık ocağı çalışanları da ne olduğunu anlamak için olay yerine geldiklerinde S.K.'nın saldırısına uğradı. Bunun üzerine S.K., sağlık ocağında bulunan doktor Neriman Sönmez, Ebru Coşgun, Ebeler Kevser Yiğit, Melike Güven'i darp etti. Bunun üzerine sağlık ocağı çalışanları hemen polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kavgaya neden olan S.K.'yı gözaltına aldı. Sağlık ocağı çalışanlarına da hastaneden iki gün iş görmez raporu verildi.

TABİP ODASI AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık ocağında, yaşanan olay nedeniyle bugün hizmet verilemedi. Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Doktor Yücel Ayaz ve çok sayıda doktor, olayın yaşandığı Çırakbayırı Aile Sağlığı Merkezine önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Başkanı Yücel Ayaz, "Bildiğiniz gibi dün burada tüm aile sağlığı merkezi çalışanlarına karşı sözel ve fiziki şiddet uygulanmıştır. İstirahat raporu almak için geldiğini söyleyen bir şahıs bunun ancak muayene sonucu hastalığının istirahat gerektirdiğinin doktor tarafından tasdiklenmesinden sonra olacağının söylenmesi üzerine saldırganlaşmış, arkadaşlarımız saçlarından tutup yerlerde sürüklenmiş, darp edilmiş, giyim tarzlarından ötürü kötü sözlerle itham edilmiş, Aile Sağlığı Merkezi'ndeki bazı araç gereçlere zarar verilmiştir. Aynı kişi bu yaptıklarından sonra yakasını paçasını yırtarak dışarı fırlamış, kendisinin kurtarılmasını feryat etmiş, yakınlarını çağırmıştır. Yakınlarının gelmesinden sonra ortam iyice gerilmiş, polis güçlükle bastırabilmiştir. Bu olay vesilesiyle daha önce Çorlu'da vuku bulan benzer olaylarda mahkemelerin verdiği bazı cezaları sizlerle paylaşmak isterim. Bir kişi 11 ay hapis, 3 bin TL para cezası, başka 3 kişi 6 ay hapis 2 bin 500 TL para cezaları almıştır. Yaşanan bu şiddetin bitmemesinden anlaşıldığına göre para cezaları yeterli caydırıcılığa sahip değildir. Burada çalışanlar yaşadıkları travma ve darptan dolayı 3 gün boyunca hizmet veremeyeceklerdir. Biz Çorlu'daki aile sağlığı merkezlerindeki çalışanlar olarak bugün üzüntümüzü paylaşmak ve geçmiş olsun ziyareti yapacağımız için Aile sağlığı merkezlerimizde hizmet veremeyeceğimizi kıymetli halkımıza ve yetkililere bildiririz" dedi.

Daha sonra ise darp edilen sağlık ocağı çalışanlarına çiçek takdim edildi.

"HİÇ KİMSE ŞİDDETE MARUZ KALMASIN"

Darp edilen doktor Neriman Sönmez ise, "Şu an yanımızda olduğunuz için bize destek gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Hiç kimsenin bu şekilde darp ve hakaret etmeye hakkı yok. Hiç kimse bunu cesaret edip de bunu yapmaya hakkı yok. Biz o kadar canı gönülden, hasta olsak da olmasak da her zaman hastalarımıza hizmet veriyoruz. Her zaman da onların yanındayız. Biz istiyoruz ki nasıl şu an hepiniz yanımızdasınız sağ olun arkadaşlar bizim hastalar da hep yanımızda olsun. Hiçbir zaman ve hiçbir kimse şiddete maruz kalmasın" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8004 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim