• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Doktor vekiller, bu kez internet bağımlılığına neşter vuracak

Doktor vekiller, bu kez internet bağımlılığına neşter vuracak
İnternet bağımlılığını araştırmak için kurulan Meclis Bilişim ve İnternet Komisyonu'nun, 5 üyesi tıp doktoru kökenli. Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar da iç ...

İnternet bağımlılığını araştırmak için kurulan Meclis Bilişim ve İnternet Komisyonu'nun, 5 üyesi tıp doktoru kökenli. Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar da iç hastalıkları uzmanı. Ünüvar, komisyondaki doktor ağırlığını avantaj olarak görürken, iddialı konuşuyor: "Kapsamlı bir çalışma yaparak tarihe not düşeceğiz."

'Bilişim sektöründeki gelişmeler ile internet kullanımının çocuklar, gençler ve aile yapısı üzerindeki etkilerini' araştırmak üzere kurulan Meclis İnternet Araştırma Komisyonu'nda 5 tıp doktoru kökenli milletvekili görev yapıyor. Bilişim ve İnternet Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, bu durumu komisyondan çok daha duyarlı bir rapor çıkacağının göstergesi olduğunu düşünüyor. Ünüvar, 17 kişilik komisyonun geri kalanının bilişimci, bilgisayar mühendisi, hukukçu, iletişim hocalarından oluştuğunu kaydederek, "Komisyon olarak tarihe not düşecek çalışmalar yapacağız ve çok kapsamlı bir rapor hazırlayacağız." diyor.

Komisyon Başkan Vekili, çocuk sağlığı uzmanı Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, kontrolsüz internet kullanımının çocuğun ve gencin fiziksel, psikolojik, sosyal ve bilişsel gelişimini olumsuz yönde etkilediğini belirtirken, genel cerrahi uzmanı MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, özellikle çocukların fazla internet kullanımının ruh sağlıklarını tehdit ettiğinin altını çiziyor. Öğrencilerin okul başarısızlığında internetin de önemli rol oynadığına dikkat çeken Doğru, bu konuda anne babalara büyük görev düştüğünü ifade ediyor: "Anne babalarının mutlaka bilgisayar başındaki çocuğunu takip etmesi ve 'çocuğum ne yapıyorsun' diye sorması gerekir. Hiçbir önlem alınmaması çocuğun sağlığına ve okul hayatına büyük zarar verir."

Komisyon üyelerinden çocuk sağlığı uzmanı CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise internet kullanımını beslenmeye benzetiyor.

Atıcı, "İnternette yararlı besinlerle birlikte zararlılar da var. Vatandaşların dengeli ve yeterli beslenmesi gerektiği gibi internetten de dengeli ve yeterli bilgi edinmeleri gerekir. İnternetsiz bir bilgi beslenmesi olamaz. Ama internetin az kullanımı zayıf düşürür, çok kullanırsanız da obez olursunuz. Yani internetten de yeterince ve dengeli beslenmek lazım." görüşünü dile getiriyor.

Komisyondaki tıp kökenli milletvekilleri şunlar: Komisyon Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, iç hastalıkları uzmanı, Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı. Komisyon Başkan Vekili AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım M. Ramazanoğlu, çocuk sağlığı ve hastalıkları ile nöroloji uzmanı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, çocuk sağlığı ve hastalıkları ile neonatoloji uzmanı. MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, tıp doktoru. MHP Tokat milletvekili Reşat Doğru, tıp doktoru, genel cerrahi uzmanı, başhekim.

İBRAHİM ASALIOĞLU

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim