• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

"Doktor zorbaların şamar oğlanı değildir"

"Doktor zorbaların şamar oğlanı değildir"
"Sağlık çalışanları insanlardan şiddet ve küfür değil teşekkür beklemektedir. Sağlık çalışanları şehir eşkıyalarının ve zorbaların şamar oğlanı değildir. Bir an önce bu konuda tedbir alınması gerekmektedir"

Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde doktorlara karşı hasta yakınlarının gerçekleştirdiği saldırılar dün düzenlenen bir basın açıklamasıyla protesto edildi. Basın açıklamasını yapan Memur-Sen Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Durali Baki , "Son zamanlarda Esenyurt Devlet Hastanesi'nde zorbalar tarafından uygulanan şiddetin dozu artarak devam etmektedir. Sağlık çalışanları elinden gelen en iyi çabayı göstermektedir.

Sağlık çalışanları insanlardan şiddet ve küfür değil teşekkür beklemektedir. Sağlık çalışanları şehir eşkıyalarının ve zorbaların şamar oğlanı değildir. Bir an önce bu konuda tedbir alınması gerekmektedir" dedi.

Saldırılan devam etmesi halinde iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerini gerçekleştireceklerini söyleyen Baki, "Halkımıza büyük bir görev düşmektedir. İçinizdeki bu eşkıyalara tepki gösterin ve sizlere şifa dağıtan arkadaşlarımıza sahip çıkın. Sağlık Bakanlığı, Esenyurt Devlet Hastanesi'ne hekim göndermekte zorlanıyor, gönderse bile birkaç gün sonra arkadaşlarımız görevden istifa edip geri gidiyorlar. Eğer kendi geleceğimize sahip çıkmak ve bu şiddetin son bulmasını istiyorsak bu tarz eşkıyaların karşısında hep beraber durmamız gerekmektedir" diye konuştu. 3 gün önce hasta ve hasta yakınının saldırısı sonucu burnu kırılan röntgen operatörü Mehmet Özsarı, "Esenyurt Devlet Hastanesinin bu saldırılar öncesinde, hizmet konusunda hiçbir yetersizliği yoktu.

Fakat sağlık çalışanları sürekli şiddete maruz kaldığı için buraya gelmiyor ve gelenlerde bu olaylar sebebiyle burada kalmıyor bizimde imkânımız olsa bizde bu şartlar içinde çalışamayız" dedi. 20 gün önce saldırıya uğrayan Başhekim Yardımcısı Abdullah Kesgin de "Saldırılar başlamadan önce acil serviste 14 hekim halinde hizmet vermekteydik.

Şimdi ise bu sayı dörde düştü. Bunun sebebi doktora yapılan saldırılardır. Bu 4 doktorumuz dönüşümlü olarak çalıştıkları için acil serviste sadece bir doktor 600 nüfuslu kente tek başına hizmet vermeye çalışmaktadır. Hekim arkadaşlarımız bu saldırılar nedeniyle Esenyurt Devlet Hastanesi'ne görev yapmak istemiyorlar" dedi. Basın açıklamasının sonunda hastane çalışanları, Acil Servis'in girişine saldırıları kınayan bir afiş astı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2205 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim