• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Doktora hakaret edip 'Verdiğim vergi ile buradasınız' dedi, 4 bin TL ödeyecek!

Doktora hakaret edip 'Verdiğim vergi ile buradasınız' dedi, 4 bin TL ödeyecek!
İstanbul'da bir devlet hastanesinde hasta kuyruğunda beklerken sinirlenip doktor Hülya C.'ye gözlük fırlatan ve hakaret eden otel müdürü Liana K. "Basit yaralama ve hakaret" suçundan para cezası aldı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kardiyoloji bölümünde görev yapan doktor Hülya C., hasta yakını tarafından hakaret ve şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Soruşturmanın ardından Liana K. hakkında "Basit yaralama ve hakaret" suçlarından 3 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle asliye ceza mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme tutanakları ve dava taraflarının anlatımlarına göre olay şöyle gelişti:

2015'te bir otelde müdürlük yapan Liana K., Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda yatan dedesine refakatçıydı. Dört gün sonra dedenin yoğun bakımdan normal servise alınması gerekiyordu. Liana K. ve annesi Agavni M., yoğun bakımda yatan Bagdasar M., işlemlerini yaptırdıktan sonra normal servise alınması için gerekli işlemleri yapıyordu. Bu arada Liana K. de sorun yaşanan bir uçak bileti için havayollarına ibraz etmesi gereken raporun yazılmasını bekliyordu. Liana K., dedesi 1 gün yoğun bakımda kaldığı için raporu yoğun bakımda görev yapan doktor Hülya C.'nin asistanından istedi. Ancak asistan da bu sırada doktorun taburcu ettiği başka hastaların taburcu işlemlerin yaptığı için Liana K.'den beklemesini söyledi.

5 YIL ERTELEME
İddiaya göre o sırada sinirli olan Liana K., sesiz bir şekilde "Gittiğimiz her yerde bizi bekletiyorlar. Böyle iş mi olur" diye söylendi. O sırada asistanına çıkıştığını gören doktor Hülya C. de olaya müdahale ederek "Niye sessiz sessiz hakaret ediyorsunuz" dedi.

Bu kez bağırmaya başlayan Liana K., doktorun iddiasına göre "Oradan oraya bizi gönderiyorsunuz. B.k yaramıyorsunuz. Siz kimsiniz. Siz benim verdiğim vergi ile buradasınız. Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz " şeklinde sözler söyledi. Bunun üzerine kendisinin de devlete vergi verdiğini söyledikten sonra sustuğunu ileri süren doktor Hülya C.'ye daha da sinirlenen Liana K., elindeki güneş gözlüğünü fırlatarak hakaretlerine bir süre daha devam etti. Dosyayı 5 celse sonra karara çıkartan mahkeme, Liana K.'yi suçlu buldu.

Mahkeme, Liana K.'yi yaralamaya teşebbüs suçundan 50 gün adli para cezasına çarptırırken, kamu görevlisine görevi başındayken hakaret suçundan ise 176 gün para cezasına hükmetti. Günlüğü 20 TL'den toplamda 4 bin 520 TL adli para cezası alan Liana K.'nin her iki cezası da 5 yıl süre ile ertelendi.

Bu haber toplam 2676 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim