• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Doktordan 4 yaşındaki hastasına suç duyurusu

Doktordan 4 yaşındaki hastasına suç duyurusu
İzmir’deki bir devlet hastanesinde görevli doktor T.M., hasta yakınıyla girdiği münakaşa sonrası tartıştığı kişinin ismini bilmemesi üzerine 4 yaşındaki hastası Y.B.K adına suç duyurusunda bulundu.

İzmir'deki bir devlet hastanesinde görevli doktor T.M., hasta yakınıyla girdiği münakaşa sonrası tartıştığı kişinin ismini bilmemesi üzerine 4 yaşındaki hastası Y.B.K adına suç duyurusunda bulundu.

İzmir'de doğuştan Mavi kalp hastalığı bulunan 4 yaşındaki Y.B.K, beş hastaneden verilen konsey kararına göre akciğerinden kalbine giden yolda damarı olmadığı gerekçesiyle ameliyata alınmadı. Sağlık Bakanlığı aracılığı ile şanslarını Siyami Ersek Hastanesi'nde deneyen K.ailesi, beş hastanede 'yok' denilen damarın aslında çocuklarında olduğunu ve çok riskli de olsa küçük çocuğun ameliyat edilebileceğini öğrendi. İddiaya göre, Y.B.K'nin babaannesi Nuray. K'nin ağabeyi Burhan Şimşek, çocuğun ameliyat olamayacağını söyleyen doktor T.M.'yle görüşmeye gitti. Y.K.B hakkında yanlış bilgilendirmede bulunan doktorla münakaşa yaşayan Şimşek, daha sonra hastaneden çıktı. Edinilen bilgiye göre, Burhan Şimşek'in adını bilmeyen doktor T.M., kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Burhan Şimşek yerine 4 yaşındaki Y.B,K hakkında suç duyurusunda bulundu.

"AMELİYAT OLAMAZ DEDİLER"

Küçük çocuğun Mavi kalp hastalığı nedeniyle normal çocuk gibi koşamayacağını, rahat rahat merdiven çıkamayacağını, kısa süreli yürüyüşlerinde bile hemen morardığını söyleyen babaanne Nuray K, torununun hastalık sürecini şu sözlerle anlattı: "Y.K.B Mavi kalp hastalığı adı verilen milyonda bir görülen bir oksijen rahatsızlığına sahip. Torunum iki kere ameliyat geçirdi. Daha sonra 'Akciğerden kalbe giden yolda damarı yok. Bu çocuk bir daha ameliyat olamaz. Gittiği yere kadar. Bu çocuklarda ani ölüm gerçekleşiyor' dediler. İzmir'de beş tane hastaneye götürdük, beş hastanenin kararında da 'Bu çocuk ameliyat olamaz' dediler. Beş hastaneden biri olan özel hastane doktoru E.A.A.'nın yanına gittim, benle görüşmek istemedi. Sonra 'Ben bu çocuğunu ameliyatını yapamam' dedi. 'Damarı yok' demedi, 'Yapamam' deyince şüphelendim. 'Yapan doktor önerin' deyince 'Sorumluluk alamam' dedi."

"TORUNUMU İSTANBUL'A NASIL GÖTÜRECEĞİM?"

Çaldıkları her hastane kapısında torununun sağlığına kavuşamayacağını öğrenen K. ailesi, çareyi Sağlık Bakanlığı'na ulaşmakta buldu. Bakanlık aracılığı ile Siyami Ersek hastanesine gittiklerini belirten Nuray K şöyle konuştu: "Beş dakika içerisinde çocuğun damarının olduğunu söylediler. 5,5 saat süren anjiyo ile damarının olduğu kesinleşti. Şuanda ameliyat için İstanbul'da haber bekliyoruz. Doktorun söylediğine göre çok riskli bir ameliyat olduğu için hiçbir doktor çocuğu ameliyat etmeye yanaşmamış. Ben hem maddi hem manevi anlamda bitmiş durumdayım. Baba işsiz. Sağlığına kavuşana kadar torunum daha rahat etsin diye bende kalacak. İstanbul'a nasıl götüreceğim bilmiyorum. En az 2 ay İstanbul'da kalmamız gerekiyor. Ev yok bark yok. Hayırseverlerden yardım istiyorum. Yarın beni çağırsalar götüremeyeceğim."

"POLİS ZORUYLA GÖTÜRÜLECEKTİ"

Umutları tükenmişken çok riskli de olsa torununun ameliyat olabileceğiyle büyük sevinç yaşayan Nuray K, 4 yaşındaki torununa açılan suç duyurusu hikayesini ise şu sözlerle anlattı: "Dün Sabah karakoldan biri geldi, 'Y.B.K savcılık tarafından çağrılıyor suç duyurusunda bulunulmuş' dedi. Anlamadık, 'Bu çocuk daha 4 yaşında nasıl olur?' dedik. Doktor, ağabeyimin adını bilmediği için torunum adına suç duyurusunda bulunmuş. Ağabeyim ortaya çıkmasaydı Y.B.K polis zoruyla savcılığa gidecekti. Vatandaş olarak hakkımızı aramayacak mıyız? Ben de torunumda damar olmadığını söyleyen doktorlar için suç duyurusunda bulunacağım". - İZMİR

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5284 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim