• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Doktordan şaşırtan iddia!

Doktordan şaşırtan iddia!
Vajinismus hastalığı tedavisinde tanınmış doktorlardan Yılmaz C.K.’nin, öğretmen hastası Ö.A.G.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla 1 yıldır tutuklu olarak yargılandığı davada ilginç gelişme yaşandı...

Karar aşamasına gelen dava esas hakkındaki görüşünü açıklayan duruşma savcısı, hipnoz durumunun olmadığını ve tecavüz için yeterli delil elde edilemediğini belirterek tahliye ve beraat talebinde bulundu.
 
Evli çiftlerin korkulu rüyası olan ‘vajinusmus’ tedavisindeki başarıları ile tanınan jinekolog Yılmaz C.K., öğretmen hastası Ö.A.G.’nin muayene sırasında kendisine tecavüz ettiği yolundaki şikayeti üzerine 1 yıl önce tutuklanmıştı. 4 yıldır evli olduğu eşi ile rahatsızlığı nedeniyle cinsel ilişki yaşayamadığını, tavsiye üzerine gittiği doktorun muayehanesinde 3. seansta hipnoz ile tecavüze uğradığını iddia eden Ö.A.G.’nin şikayeti üzerine Yılmaz C.K. hakkında cinsel saldırı suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, mahkemeye gelmeyen 3 avukatını azlettiğini söyleyen sanık Yılmaz C.K., cezaevi ortamında savunmasına hazırlanabilmesi için uygun bir ortam bulunmadığını ifade ederek tahliye talebinde bulundu.

Yeterli delil yok

Duruşmanın karar aşamasına gelmesi nedeniyle esas hakkında mütaalasını açıklayan duruşma savcısı, Yılmaz C.K., hakkında her ne kadar cinsel saldırı suçundan dava açılmış olsa da, toplanan delillere göre mağdurede iddia ettiği gibi hipnoz durumunun bulunmadığının kesin olarak tespit edildiğini belirtti. Ayrıca sanık ile yapılan uzun telefon görüşmeleri, Adli Tıp raporlarındaki çelişki, mağdurenin karşı koymaması ve olayın geçtiği odanın durumunun değerlendirilmesinde, tecavüz olayı için yeterli delil elde edilemediğini ifade eden savcı, tutuklu sanık Yılmaz C.K.’nın beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep etti. Sanığın son savunmasını hazırlaması için süre veren mahkeme heyeti tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.
 
“Hipnozun etkisiyle karşı koymadım" demişti

Ö.A.G ifadesinde, daha önce iki kez eşi ile birlikte gittiği doktor Y.C.K'nın muayenehanesine 3. kez yalnız gittiğini belirtti. Ö.A.G., olay günü ilk önce kendisine vibratör ile egzersiz yaptırdığını daha sonra "sen çok güzel ve seksi bir kadınsın. Şu anda neler hissediyorsun. Şehvetli bir şekilde gözlerime bak. Bir erkek olduğumu unutuyorsun" deyip daha sonra muayene masasını kendisini hareketsiz bırakacak konuma getirerek tecavüz ettiğini söyledi. İlk önce hipnozun etkisinde olduğu için olayın farkına varamadığını belirten Ö.A.G, kendine gelince karşı koymaya çalıştığını ancak kaçamadığını söyledi. Doktorun daha sonra kendisini başka bir masaya götürüp burada tecavüze devam etmek istediğini ancak direnerek kendisine engel olduğunu ve hemen muayenehaneden ayrıldığını iddia etti.
 
"Asıl mağdur benim”

Sanık doktor Y.C.K. da, “Mağdurenin mağdur olmasının sebebi ben değilim. Ancak benim mağduriyetimin sebebi mağduredir. Mağdure hastadır. Onu aşağılamak için söylemiyorum. Ortada somut bir kanıt yoktur. Buna rağmen neden tutuklu olduğumu anlamıyorum. Mağdure vajinusmus hastası olup yıllardır her an bir başkasının tecavüzüne uğrayacağını sanan biridir. Mağdurenin bu tecavüz olayını kurguladığını düşünüyorum. Mağdure öğretmense ben de doktorum neden onun ifadesine itibar ediliyor da benim ifademe edilmiyor. Aylardır cezaevindeyim tahliyemi istiyorum” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2365 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim