• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Doktorlar: Cinayeti gördük

Doktorlar: Cinayeti gördük
Hekimlere yönelik şiddet iki katına çıkarken son kurban Gaziantep'te bıçaklanarak öldürülen Ersin Arslan oldu. Bugün yurt çapında 'beyaz eylem' var.

Gaziantep’te önceki akşam hastanede görev yaparken 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Arslan için bugün tüm yurtta doktorlar bir günlük iş bırakma eylemine hazırlanırken dün de hastanelerde protesto vardı.
Gaziantep’te saldırının gerçekleştiği Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nin yanı sıra diğer birçok sağlık kurumunda da acil dışında hasta kabul edilmedi. Çok sayıdaki kentte de hastanelerde hekimler protesto gösterisi yapıp sağlık çalışanlarına şiddeti kınadı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), bugün hastanelerde iş bırakma çağrısı yaptı.

‘Sorumlusu sağlık sistemi’

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Gaziantep’te inceleme yaparken şöyle konuştu:
“Bıçakla, satırla, keserle hastane koridorlarında kol gezen şiddetle ilgili neredeyse her gün çıkan haberler artık sıradan hale geldi. Bunun tek sorumlusu sağlık sistemidir. Çünkü her türlü sorun doktorun sırtına yükleniyor. Bugün Türkiye’nin her yerindeki hastanelerde görevli hekim arkadaşlarımız ve sağlık çalışanları yürüyerek iş bırama eylemi yapacak. Doktor ve sağlık çalışanları aciller dışında hizmet vermeyecek. Bu eylem hastanelerdeki şiddet konusunda bir farkındalık yaratmak için yapılacak.”
İstanbul Tabip Odası (İTO) da internet sayfasını karartarak yaptığı açıklamada bugün İstanbul Tıp Fakültesi’nde saat 11.30’da toplanıp Beyazıt’a yürüyeceklerini duyurdu. Açıklamada, “Bizler bu cinayeti gördük. Herkes gördü. Sadece bu ülkeyi yönetenler görmedi ve duymadı” denildi. İTO Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ise “Sevk zincirinin olmayışı, doktorun hastaya ayırdığı muayene süresinin 5 dakikayla sınırlı olması, performans sistemi, büyük bir sistem sorunu yarattı” diyerek Sağlık Bakanı’nı istifaya çağırdı.

Akdağ’dan önlem sözü
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanında şiddetin hâkim olmasına izin vermeyeceklerini belirterek “Bu olayın takipçisi olacağım. Aldığımız tedbirleri arttıracağız. Belki çok istemediğimiz halde hastanelerin girişlerinde yeni tedbirler alacağız” dedi. Akdağ, hastane girişlerine x-ray cihazları yerleştirilmesi konusunda dünyadaki uygulamaları incelettiğini de ifade etti.

Dün iki saldırı daha
Genç doktorun toprağa verildiği gün yine hastanelerde şiddet vardı. İstanbul’da Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Suriyeli bir asistan doktor, hasta yakını tarafından tekme tokat dövüldü. Ameliyat öncesi eşine yemek verilmemesini isteyen doktora sinirlenen hasta yakını, önce küfürler yağdırdı, ardından da “Karımı nasıl aç bırakırsın?” diyerek saldırdığı doktoru tekme tokat dövdü. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayın ardından saldırgan gözaltına alınırken, saldırıya uğrayan doktor ise hastanede tedavi altına alındı.
Kilis Devlet Hastanesi’nde ise sağlık çalışanları Dr. Ersin Aslan’ın ölümünü protesto ederken, yoğun bakımda tedavi gören 85 yaşındaki Durmuş İlikli’nin ölmesi üzerine yedi yakını, servisteki doktorlara saldırdı.

MİNE TUDUK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim