• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Doktorlar, döner sermaye için tatil yapmıyor

Doktorlar, döner sermaye için tatil yapmıyor
Doktorların döner sermayeden aldıkları paralar yeniden tartışmaya açılırken, sağlık çalışanlarının önemli bir kısmının bu gelirden olmamak için izne ayrılırken iki kez düşündüğü öne sürüldü.

Doktorların döner sermayeden aldıkları paralar yeniden tartışmaya açılırken, sağlık çalışanlarının önemli bir kısmının bu gelirden olmamak için izne ayrılırken iki kez düşündüğü öne sürüldü.

Sağlık çalışanları izinli ve raporlu oldukları ayda döner sermayeden pay alamıyor. Bu yüzden 400 lira ile 4 bin lira arasında maddi kayba uğruyorlar. Konunun çözümü için Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile temasta olduklarını ifade eden Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık çalışanları ne yazık ki döner sermayeleri kesildiği için tatile çıkamıyor. Ekon

Sağlık çalışanları izinli ve raporlu oldukları ayda döner sermayeden pay alamıyor. Bu yüzden 400 lira ile 4 bin lira arasında maddi kayba uğruyorlar. Konunun çözümü için Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile temasta olduklarını ifade eden Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık çalışanları ne yazık ki döner sermayeleri kesildiği için tatile çıkamıyor. Ekonomik sıkıntı çekmemek için çalışmaya devam ediyor." dedi.

Türk Sağlık-Sen, gündemdeki önemli tartışmalardan sağlık çalışanlarının aldığı döner sermaye katkısı konusunda önemli bir araştırmaya imza attı. Araştırmada, Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan yaklaşık 300 bin personelin izin kullandıkları süre içerisinde döner sermaye alamadıkları için mağdur olduklarına dikkat çekiliyor. Yapılan araştırmada Sağlık Bakanlığı'nda görevli tüm çalışanların 1 ay izin kullanmaları halinde uğradıkları ekonomik kayıpta belirlendi. Bakanlık bünyesinde yaklaşık 300 bin personel görev yapıyor. Hepsinin 1 ay izin kullanması durumunda aylık toplam ekonomik kayıpları 279 milyon liraya ulaşıyor.

Sağlık çalışanlarının meslekleri ve pozisyonlarına göre yıllık izne çıkınca uğradıkları maddi kayıp 400 lira ile 4 bin lira arasında değişiyor. Listenin en üst sırasında 4 bin liralık kayıp ile uzman doktorlar bulunuyor. Sağlık Bakanlığı'nda 24 bin uzman doktor görev yapıyor. Dolayısıyla bakanlık çalışanları bir aylık tatilde toplam 96 milyon TL'lik ekonomik kayıp yaşıyor. Bir aylık tatilin pratisyen hekimlere döner sermaye alamadıkları için maliyeti ise ortalama bin 800 lira. Bu yüzden 27 bin pratisyen hekiminin toplam kaybı ise yaklaşık 48 milyon lirayı buluyor.

Araştırmada, hemşire ve ebelerin bir aylık izinde sırasıyla 800 lira ve 700 liralık gelirden oldukları da yer alıyor. Sağlık Bakanlığı'nda 67 bin hemşire, 42 bin ebe görev yapıyor. Söz konusu sağlık erbabının tatillerinde döner sermaye alamadıkları için toplam 83 milyon liralık maddi kaybı oluşuyor. Sayıları 130 bini bulan ve ortalama 400 lira döner sermaye alan diğer personellerin izinlerindeki aylık toplam kaybı ise 52 milyon liraya ulaşıyor.

EKONOMİK SIKINTI ÇEKEN SAĞLIK ÇALIŞANI TATİLİ UNUTTU

Yapılan araştırma ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının da herkes gibi bir yılın yorgunluğunu bir ay tatil yaparak atmak istediğini söyledi. Fakat, pek çoğunun döner sermayeleri kesildiği için tatile çıkamadığını belirten Kahveci, şunları söyledi: "Ekonomik sıkıntı çekmemek için çalışmaya devam ediyor. Ekonomik krizin etkisinin tüm varlığını hissettirdiği bu dönemde kredi borcu olan, taksit ödeyen sağlık çalışanlarına tatil artık hayal oldu. Sağlık çalışanlarının izinli ve raporlu oldukları dönemde döner sermaye ödenmesi ile ilgili yaşanan sıkıntıları Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ'a aktardık. Akdağ, bu konuda çalışmalara başladıklarını aktararak bu sorunun çözüleceğini ifade etti. Türk Sağlık-Sen olarak sorunun bir an önce çözülerek sağlık çalışanlarının rahat bir tatil geçirmesini istiyoruz."

Türk Sağlık-Sen, gündemdeki önemli tartışmalardan sağlık çalışanlarının aldığı döner sermaye katkısı konusunda önemli bir araştırmaya imza attı. Araştırmada, Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan yaklaşık 300 bin personelin izin kullandıkları süre içerisinde döner sermaye alamadıkları için mağdur olduklarına dikkat çekiliyor. Yapılan araştırmada Sağlık Bakanlığı'nda görevli tüm çalışanların 1 ay izin kullanmaları halinde uğradıkları ekonomik kayıpta belirlendi. Bakanlık bünyesinde yaklaşık 300 bin personel görev yapıyor. Hepsinin 1 ay izin kullanması durumunda aylık toplam ekonomik kayıpları 279 milyon liraya ulaşıyor. Sağlık çalışanlarının meslekleri ve pozisyonlarına göre yıllık izne çıkınca uğradıkları maddi kayıp 400 lira ile 4 bin lira arasında değişiyor. Listenin en üst sırasında 4 bin liralık kayıp ile uzman doktorlar bulunuyor. Sağlık Bakanlığı'nda 24 bin uzman doktor görev yapıyor. Dolayısıyla bakanlık çalışanları bir aylık tatilde toplam 96 milyon TL'lik ekonomik kayıp yaşıyor. Bir aylık tatilin pratisyen hekimlere döner sermaye alamadıkları için maliyeti ise ortalama bin 800 lira. Bu yüzden 27 bin pratisyen hekiminin toplam kaybı ise yaklaşık 48 milyon lirayı buluyor. Araştırmada, hemşire ve ebelerin bir aylık izinde sırasıyla 800 lira ve 700 liralık gelirden oldukları da yer alıyor. Sağlık Bakanlığı'nda 67 bin hemşire, 42 bin ebe görev yapıyor. Söz konusu sağlık erbabının tatillerinde döner sermaye alamadıkları için toplam 83 milyon liralık maddi kaybı oluşuyor. Sayıları 130 bini bulan ve ortalama 400 lira döner sermaye alan diğer personellerin izinlerindeki aylık toplam kaybı ise 52 milyon liraya ulaşıyor.

Haber7

Bu haber toplam 2184 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim