• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Doktorlar Google Glass ile sağlık kaydı tutabilecek

Doktorlar Google Glass ile sağlık kaydı tutabilecek
Elektronik sağlık kaydına (EHR) yönelik uygulamalar sağlayan drchrono şirketi, ilk mobil giyilebilir sağlık kayıt teknolojisini oluşturmak üzere Google Glass ile işbirliği kurdu.

EHR çözümleri sunan drchrono kendi elektronik sağlık kayıt sistemini iPad, iPhone ve bulut bilişime ücretsiz olarak sunuyor. Yetkililerden gelen bilgiye göre bu platforma Google Glass’ın da eklenmesi doktorların ellerini kullanmadan çalışmasına imkân tanıyacak.

Healthcare IT News’da yayınlanan habere göre Drchrono CEO’su ve kurucu ortaklarından Michael Nusimow bu yenilik hakkında şunları söylüyor: “iPad dünyayı değiştiren yeni bir teknolojiydi ve şimdi, doktorların ellerini kullanmalarına gerek olmayan serbest el teknolojilerini giderek daha çok talep ettiğini görüyoruz. Glass, kendi türünde bunu gerçekleştiren ilklerden biri. İşini yapmak isteyen ve kâğıtlarla uğraşmak istemeyen bir doktor yaptığı işe Glass üzerinden devam edebilir. Bunu EHR’ye entegre etmenin önemli bir uygulama olacağını biliyorduk ve şimdi bunu drchrono çözümleri kullanan doktorlara sunmaktan dolayı heyecanlıyız.” 
 
Nusimow, doktorların bir iPad, iPhone, laptop ve Glass’a sahip olarak bunları mobil bir elektronik sağlık kayıt cihazına bağlayıp, kağıt işleriyle uğraşmak yerine hastalarıyla birebir daha fazla vakit geçirebileceği bir gelecek hayal ediyor. 

Drchrono’nın sunduğu bazı durum senaryoları ise şöyle: 
 
- Fotoğraf çekmek hem de her durumda; sadece ‘Evet Glass bir fotoğraf çek’ diyerek, örneğin bir doktor, ameliyat esnasında hastasının tıbbi kaydını tutmak için ellerini kullanmasına gerek kalmadan fotoğraf çekebilir
 
- Hastayla ilk karşılamada video çekmek veya belgelendirilmesi gereken tıbbi işlemleri videoya çekilmesiyle sağlık çalışanları ve yazıcılar çevrim dışı asenkron zaman içinde kodlama yapabilir, karşılaşmadan sonra kodlar eklemek için videoyu izleyebilir
 
- Hastayla ilk karşılaşmanın gerçek zamanlı veri iletiminin sağlanmasıyla doktorlar verileri diğer hekimlere, hastanın ailesine veya yazıcılara dünyanın her yerinde her zaman izleyebilmeleri için ileterek sadece hastalarına odaklanabilir 
 
- Hasta profillerini sayfa sayfa çevirmek, yani doktorlar bir dokunuşla gün içinde gördükleri tüm hastaların listesine kolayca göz atabilir
 
- Yardıma ihtiyaç duyan veya gelen hastalar hakkında uyarılı gerçek zamanlı bildirimler almak 
 
- Elleri kullanmaya gerek kalmadan hasta hakkındaki tıbbi veriyi izlemek 
 
Bu teknolojiyi kullanan Dr. Bill Metaxas diyor ki: “Bu, oyunu değiştiren bir cihaz. Hastayla ilk karşılaşma sırasında drchrono and Glass’ın belgelendirme sürecini nasıl kolaylaştırdığını görmek beni şaşırttı. Sanırım Glass, hekimlerin iş akışı standartlarının ayrılmaz bir parçası olacak.” 
 
Drchrono, aynı zamanda Glass’la alınan verinin medikal bulut depolama sistemi Box üzerinde erişilebilir olması için Box ile entegrasyon sağlayarak alanını genişletiyor. 
 
Box Yaşam Bilimleri ve Sağlık Yöneticisi Missy Krasner, doktorların klinik belgeleri tutmak için daha iyi bir iş akışı istediğini belirtiyor ve ekliyor: “Glass, standart veri toplama ve tutma için hızlı alternatifler sunuyor. Box’la işbirliği yaparak drchrono, ilgili tıbbi verileri hastalar, hastaların ailesi ve sağlık sektörü çalışanlarıyla güvenli şekilde paylaşmak için seçeneklerini genişletebilir.” 

Bu haber toplam 4757 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim