• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Doktorlar isyanda

Doktorlar isyanda
Sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan şiddette son olarak Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesi, ülke çapında büyük tepki çekti.

Kendisi gibi doktor eşi 6 aylık hamile olan Dr. Arslan toprağa verilirken, bir çok ilde sağlık çalışanları ‘Şiddete hayır’ sloganıyla eylem yaptı. TTB, “Üzgünüz, öfkeliyiz, isyan ediyoruz” sözleriyle, bugün acil servisler dışında sağlık hizmeti verilmemesi çağrısında bulundu.

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB), “Meslektaşımız Dr. Ersin Arslan Gaziantep’te taammüden öldürüldü. Üzgünüz, kızgınız, öfkeliyiz, tepkiliyiz, isyan ediyoruz” sözleriyle, bugün acil servisler dışında sağlık hizmeti verilmemesi çağrısında bulundu. TTB Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu, son olayın ardından tüm hastane girişlerinde artık üst araması yapılması ve X-Ray cihazı bulundurulması gerektiğini söyledi. TTB ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası adına yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Göz göre göre ölüyoruz

“Hiç kimse bu cinayeti cehaletle, tepkiyle, münferitlikle açıklamaya kalkmasın. Taammüden öldürüldü Dr. Ersin Arslan. Göz göre göre öldürüldü. Yıllardır, sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğünü, sürekli saldırıya uğradığımızı, can güvenliğimizin olmadığını söyledik, söylüyoruz. Durumun vahametini kavrayıp tedbir alması gereken yetkililer ise kulaklarını tıkadılar, gözlerini yumdular, seyretmekle yetindiler. 19 Nisan 2012 Perşembe günü bütün Türkiye’de hep birlikte sağlıkta şiddete karşı tepkimizi göstereceğiz. 19 Nisan’da (Acil servisler dışında) sağlık hizmeti vermiyoruz!”

Meclis bile ilgilenmedi

Sağlıkta artan şiddet olayları için Meclis araştırması istediklerini hatırlatan Bilaloğlu, “Ne yazık ki kabul görmedi çünkü böyle bir şiddetin varlığı kabul edilmiyor. Sağlık Bakanı, ‘Her toplumda böyle hastalıklı kişiler olur’ diye açıklama yapıyor. Bu görüş maalesef meseleyi idraktan yoksun” diyerek, TCK’ya eklenecek bir madde ile hekime, sağlık personeline şiddetin cezasının artırılmasını istedi.

Katili tutuklandı

DR. Ersin Arslan’ı (30), hastanedeki odasında bıçakladığı iddiasıyla gözaltına alınan M.G. (17), Çocuk Şubesi’ndeki işlemleri ve sağlık kontrolü sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polisteki sorgusunda, dedesinden başka kimsesinin olmadığını belirten M.G.’nin, “Dr. Ersin Arslan, yoğun bakımdaki dedemin birkaç gün içinde ölebileceğini söyledi. 3- 4 saat sonra dedem ölünce doktorun ihmalinin olabileceğini düşünerek onu vurmaya karar verdim” dediği öğrenildi. M.G., takip ettiği Dr. Arslan’ı, ameliyattan çıktıktan sonra servisteki odasında bıçakladığını itiraf etti. Dr. Ersin Arslan, dün meslekdaşları ve sevenlerinin alkışları altında toprağa verildi. Arslan’ın kendisi gibi doktor olan eşinin 6 aylık hamile olduğu öğrenildi.

‘Hastalıklı kişilikleri ayıklayacağız’

SAĞLIK Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Sağlık alanında şiddetin dilinin hâkim olmasına müsaade etmemeye kararlıyız” dedi. Akdağ, yazılı açıklamasında, şöyle dedi: “Bu hastalıklı kişilikleri, toplum kesimlerinin birlik içinde ortaya koyacağı mücadele ile toplumdan ayıklayacağız. Burada önemli olan nokta, sağlığın bütün paydaşlarının ve özellikle medyanın, sağlık kurumlarında çalışanlar ile vatandaşlar arasında sevgi ve saygı ikliminin korunması konusunda hassasiyet içinde hareket etmeyi başarabilmesidir.”
 

Mesude ERŞAN, Meltem ÖZGENÇ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2116 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim