• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Doktorlar tüccar hastalar müşteri değildir !

Doktorlar tüccar hastalar müşteri değildir !
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görevli asistan doktorlar, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için greve başladı. İş bırakan doktorlara bazı hastalar tepki gösterdi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli asistan doktorlar çalışma şartlarının iyileştirilmesi için greve başladı. Hastanenin poliklinik binasında bir araya gelen doktorlar, "Asistan doktorlar köle değildir" pankartı asıp basın açıklaması yaptı. Bazı doktorlar ise iş bırakma eylemine katılmayarak çalışmaya devam etti. Greve destek vermeyen meslektaşlarına tepki gösteren doktorlar arkadaşları aleyhine uzun süre slogan attı. Tedavi olmak için gelen bazı hastalar da doktorlara tepki gösterdi.

TALEPLER DEKANLIĞA SUNULDU
Geçtiğimiz hafta onkoloji bölümünde görevli H.S. adlı asistan doktorun, bir hasta yakının saldırısına uğraması üzerine grev kararı aldıklarını belirten doktorlar, taleplerini fakülte dekanlığına sundu. Bazı dönemler 33 saat aralıksız çalıştıklarını belirten asistan doktorlar çalışma süresinin aylık 220 saat olması, nöbet sonrası izin hakkı verilmesi, polikliniklerde hasta sayısının hekim başına 15-20 ile sınırlı tutulması, yardımcı personel sayısının artırılması, sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi ve ücretlendirmedeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması yönündeki taleplerini sundular.

KABUL EDİLMEZSE GREVE DEVAM
Grev nedeniyle baskı uygulanırsa ve soruşturma açılırsa eyleme devam edeceklerini söyleyen asistan doktorlar, "Dekanlık bazı taleplerin direkt YÖK'le ilgili olduğunu söyledi. Hastane yönetimi şartlarımızı kabul edeceğini söyledi. Eğer taleplerimiz kabul edilmezse iş bırakma eylemini sürdürmeye kararlıyız. Bizler ille de grev yapalım diye yanıp tutuşmuyoruz. Ancak sorunlarımıza çözüm bulamadığımız için son çare olarak bu yolu seçtik. Hastalarımıza gerçek anlamda değer verdiğimiz için buradayız" dediler.

BAZI HASTALAR TEPKİ GÖSTERDİ
Eyleme birçok hasta ve hasta yakını da destek verdi. Bazı hastalar ise, "Koyun can derdinde, kasap et derdinde. Hastaları bırakıp nasıl eylem yaparsınız? Hasta insanları burada saatlerce nasıl bekletirsiniz?" diye tepki gösterdi. Doktorlar da, "Bu eylemi sizin için de yapıyoruz. Daha kaliteli sağlık hizmeti almanız için buradayız. Sizin de bize destek vermeniz gerekli. Siz 33 saat çalışan bir hekime muayene olmak ister misiniz?" diyerek hastaları sakinleştirmeye çalıştı.

SONER ÖZCAN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2774 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim