• BIST 9552.63
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Doktorları şok eden yönetmelik

Doktorları şok eden yönetmelik
Özel hastanelerin hekim ve tıbbi cihaz alımı izne bağlandı.

Özel hastanelerin hekim ve tıbbi cihaz alımı izne bağlandı.

Devlet hastanelerindeki hekimlerin özele yönelmelerinin önü kesilirken, genelgenin iptali için Danıştay'a dava açıldı.Sağlık Bakanlığı'nın Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği ile Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde yaptığı 15 Şubat tarihli değişikliğin ardından, uygulama genelgesi ile Sağlık Bakanlığı ile özel hastaneler arasındaki kavga kızıştı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Fevzi Orhan Gümrükçüoğlu'nun imzasıyla il sağlık müdürlüklerine gönderilen genelgede, özel hastanelerin bunlara ait sağlık çalışanlarını, tıbbi hizmet birimleri ve nitelikleri ile teknoloji yoğunluklu, tıbbi cihaz dağılım alanlarını da kapsayacak şekilde planlama yapılıncaya kadar özel hastanelerde herhangi bir iş ve işlem yapılmayacağı ifade edildi.

ONAY VERİLMEYECEK


Özel hastanelerin kapasite artırımını ve hekim alımını bir anlamda izne bağlayacak olan genelgeye göre, özel hastanelerin önü hem tesis ilavesi hem çalışan alımı konusunda kesiliyor. Genelgede, 15 Şubat tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliklerden önce Sağlık Bakanlığı'ndan ön izin verilmiş olan özel hastanelerin, yeni bir mimari proje hazırlayarak veya ön izne esas mimari projede değişiklik yaparak, ilgili belediyeye daha önceden onaylatmış olsa bile ek yatak kapasitesi arttırmak isteyenlere, bakanlık tarafından ‘onay' verilmeyeceği ifade edildi.

Devlet hastanelerinde çalışan hekimlerin aynı zamanda özel hastanelerde çalışmasını engelleyen tam günlü mesai uygulamasıyla bu konudaki kararlılığını ortaya koyan Sağlık Bakanlığı, ‘Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde Değişiklik yapılmasına dair yönetmelikle' özel hastanelere devlet hastanelerinden hekim kaymasının önüne geçmeye çalışıyor. Bakanlık, genelge ile hekimlere de, ‘Ya devlet ya özel hastane' seçeneğini sundu. Bakanlık, yayınladığı genelge ile özel hastanelere, ‘benim iznim olmadan hastane kapasitesi artırımı, hekim alımı ve tıbbi cihaz alımı yapamazsın' mesajını verdi.

KİLİT VURULACAK


Özel hastane ve tıp merkezlerine yeni standartlar getiren yönetmeliğin iptali için Danıştay'a dava açıldı. Özel sağlık kuruluşları ve tıp merkezlerinin yeni genelgeyle 2 bine yakın özel hastane ve tıp merkezinin kapanmak zorunda kalacağını, devlet hastanelerine çağrılan hekimlerin de büyük kısmının istihdam edilemeyeceğini savunuyor.

Bugün

Bu haber toplam 1869 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim