• BIST 9554.37
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Doktorların anıları kitap oldu

Doktorların anıları kitap oldu
Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yapan iki doktor, kendilerinin ve meslektaşlarının yaşadığı ilginç olayları derleyerek kitaplaştırdı.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yapan iki doktor, kendilerinin ve meslektaşlarının yaşadığı ilginç olayları derleyerek kitaplaştırdı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görevli Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, ''Doktor Anıları'' adlı kitabı, aynı üniversitede görevli Dr. Atilla Özcan ile ortak çalışmaları sonucu yazdıklarını bildirdi.

Nobel Kitabevi tarafından basılan ve önümüzdeki günlerde kitapçılarda satışına başlanacak kitabı, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Adana'daki hastanelerde görev yapan doktorlara hediye ettiklerini ifade eden Yakıncı, kitapta 40'tan fazla doktorun, 100'den fazla anının yer aldığını söyledi.

Hekimliğin sadece tıp kitaplarından öğrenilemeyeceğini belirten Cengiz Yakıncı, ''Hastalardan da çok şey öğreniriz. Hekimlerin yazılı olmayan baş ucu kitabı hastalardır. Kitap, hasta ve hekim ilişkilerinin unutulmaz, öğretici, bazen de gülümseten anılarla dolu'' dedi.

Hekimliğin kolay bir meslek olmadığını, anıların her zaman yol gösterici olduğunu ifade eden Yakıncı, ''Amaçlarımızdan birisi de bu kitabın eğitiminde kullanılmasını sağlamak. İnsanlar, yazmadıkları için anılarıyla ölüyor. Bunun sonucunda Türk insanının yapısıyla ilgili bilgiler kitaplarda yer almıyor. İnsanları tanımak için anıların anlatılması ve yazılı hale dönüşmesi gerekir. Bu nedenle bu tür yayınlar artmalı'' diye konuştu.

KİTAPTA YER ALAN ANILARDAN

Dr. Selçuk Kutluk'un kitapta yer alan bir anısı şöyle:

''Hemoroit nedeniyle tedavi uygulanan hasta 10 gün sonra kontrole gelir ve netice alamadığını ifade eder. Doktor bey ilaçları nasıl kullandığını sorduğunda, 'Vermiş olduğun fitili, akşamları yattığım makatın (tahtadan sedir) altına koyuyorum' der.''

Prof. Dr. Aydın Paşaoğlu'nun bir anısı ise şu şekilde:

''Bir gün bir üniversite öğrencisi, yanında arkadaşıyla geldi. İçeri girince yüzüme dikkatlice bakıp, 'Hocam beni tanıdınız mı?' diye sordu. Ben de kendisine 'Tanıyamadım, daha önce tanışmış mıydık?' diye sordum. Öğrenci bana, 'Ben de sizi tanımıyorum hocam. Ama 2 aylıkken beni ameliyat etmişsiniz. Ailem anlattı, ben de tanışmak için geldim. Beni ameliyat eden kimdi, diye merak ettim' dedi.''


Sabah

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim