• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Dördüzleri "şaka" sandılar

Dördüzleri "şaka" sandılar
Konya'da hamileliğin dördüncü ayında gittikleri doktorun "dördüz gebelik" demesi üzerine önce durumun şaka olduğunu düşünen çift, başka bir doktordan da aynı cevabı alınca şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşadı

KONYA (AA) METİN BOLAT - Kuvözde tedavileri süren bebeklerin annesi Alnıak: "Doktor bir anda iki, üç, dört diyerek bebek sayısını yavaş yavaş artırınca şaşırdım. Önce durumun şaka olabileceğini düşündüm. Eşim de inanmakta zorluk çekince ikinci bir doktora gitme gereği duyduk"

Konya'da doktorun kendilerine şaka yapmış olabileceğini düşündükleri için gittikleri ikinci doktorda dördüz gebeliğe inanan çiftin, dört bebeği de dünyaya geldi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 5 yaşındaki Nimet isimli bir kızları olan Ayşen (26) ile İsmail Alnıak (30) çifti, 8 ay önce bebekleri olacağını öğrendi.

Ayşen Alnıak; gittiği doktorun, "dördüz gebelik" yaşadığını söylemesi üzerine ne yapacağını bilemedi. Doktorun kendisine şaka yaptığını düşünen Alnıak, eşine durumu anlattı. İsmail Alnıak da bir karışıklık olabileceğini düşünerek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

Aynı cevabı alan Alnıak çifti, dördüz gebeliğin şaka olmadığına ancak inanabildi. Hamileliğin yedinci ayında, kiloları 780 gram ile 1 kilogram 150 gram arasında değişen ikisi kız dördüzler, Konya Medicana Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı.

Bir haftalık olan ve oksijen desteği verilen dördüzlerin, kuvözde tedavileri sürüyor. Karapınar ilçesinde bakkal işleten Alnıak, dördüzlerin bakımı konusunda yardımseverlerden destek bekliyor.

- "Şaka mı yapıyorsunuz?"

Ayşen Alnıak, hamileliğinin dördüncü ayında kan tahlili için gittikleri doktorda adeta şok olduğunu söyledi. "Doktor bir anda iki, üç, dört diyerek bebek sayısını yavaş yavaş artırınca şaşırdım. Durumun şaka olabileceğini düşündüm. Eşim de inanmakta zorluk çekince, ikinci bir doktora gitme gereği duyduk" diyen Alnıak, hatta doktora "şaka mı yapıyorsunuz" diye sorduğunu dile getirdi.

Şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşadığını aktaran Alnıak, çocukların dördünü de dünyaya getirdiğini için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Bebeklerini ilk gün çok küçük oldukları için kucağına alamadığını ifade eden Alnıak, hayatta kalmaya çalışan dördüzlerinin sağlık durumları kritik olduğu için üzgün olduklarını bildirdi.

- Dördüz olacağına inanamamış 

Baba İsmail Alnıak ise eşinin dördüzlere hamile kaldığını söylediğinde kendisinin de durumu "şaka" olarak yorumladığını vurguladı. 

O gün kendisine gelemediğini, ertesi gün hemen soluğu başka bir doktorda aldıklarını anlatan Alnıak, "Onlar da dördüz dedi. Tedavi görmeden, normal yollarla dördüz bebeğimiz olacağı için duruma inanmakta zorlandım" diye konuştu.

Bu haber toplam 3137 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim