• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Doruk Yıldırım Hastanesi'ni Bülent Arınç açacak

Doruk Yıldırım Hastanesi'ni Bülent Arınç açacak
Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Mustafa Esgin, Doruk Yıldırım Hastanesi'nin modern tıbbın gerektirdiği ameliyatların yapılabileceği ve tüm branşlarda hizmet veren bir hastane olacağını söyledi.

‘Doruk’ta sağlık, yaşamda ayrıcalık’ sloganıyla 14 yıldır hizmet veren Doruk Sağlık Grubu, 7 Haziran Perşembe günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından hizmete açılacak Doruk Yıldırım Hastanesi’nin medyaya tanıttı.

Doruk Yıldırım Hastanesi, yaklaşık 10 bin metrekare alanda 36 yoğun bakım ünitesi ve 100 yatak kapasitesiyle Bursa'nın 3. büyük özel hastanesi olacak.

Günde 1.000 hastaya hizmet verecek

Medikal Direktör Op. Dr. Mustafa Esgin, "Doruk Sağlık Grubu'nun yeni yatırımı olan Yıldırım Hastanesi, tam donanımlı bir hastane olarak inşa edildi. 100 yatak kapasitesi, 75 araçlık otoparkı, erişkin, yenidoğan ve koroner olmak üzere 36 yoğun bakım ünitesi ve cerrahi hastane konsepti ile hastalarımıza ayrıcalıklı bir sağlık hizmetini yaşatacağız. Günde 1.000 kişiye poliklinik hizmeti verme kapasitesi olan ve özellikle yoğun bakım desteği üzerine yoğunlaşan hastanemiz, önemli cerrahi ameliyatların yapılabileceği bir merkez özelliği taşıyacak. SGK anlaşmasıyla da hizmet verecek" dedi.

5 yıldızlı otel konforu

Dr. Esgin, bölgenin travma hastalarının ihtiyacına da cevap verecek olan Doruk Yıldırım Hastanesi'nin kadın doğum ve çocuk alanında da önemli bir yer teşkil edeceğini, hastanenin 29 yeni doğan yoğun bakım ünitesiyle riskli gebeliklerin takibinin yapılacağı bir referans merkezi olacağını ifade etti.

Esgin, Bursa'nın giriş kapısı olarak nitelendirdiği Doruk Yıldırım Hastanesi için; "Ankara yolu üzerine yapılan hastanemiz kolay ulaşılabilir mevkii, yaklaşık 5 ameliyathanesi, 5 yıldızlı bir otel konforu, güçlü donanımı ve tecrübeli hekim kadrosuyla sadece Bursa'da değil Güney Marmara'da da söz sahibi bir sağlık merkezi olacak" açıklamasını yaptı.

Bursa değil, bölge hastanesi

Son yıllarda artan sağlık yatırımlarının Türkiye'yi sağlık hizmetlerinde ve sağlık turizminde bir aktör haline getirdiğini kaydeden Mustafa Esgin, Bursa'nın sağlık sektöründe marka kentler arasına girdiğinin altını çizdi. Medikal Direktör Esgin, "Her alanda olduğu gibi Doruk Yıldırım Hastanesi de bu konuda misyon üstlenecektir. Hastanemiz hizmete açıldığında sadece Yıldırım'a ve Bursa'ya hitap etmeyecek, çevre il ve ilçelerden de hasta akışının olacağı bir sağlık merkezi görevi üstlenecek. Ayrıca, başta Balkanlar ve Ortadoğu'dan gelecek yurtdışı hastalara da hizmet verebileceğiz" şeklinde konuştu.

doruk-yildirim-hastanesi1.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9634 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim