• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Dost başa düşman ayağa

Dost başa düşman ayağa
Ayaklar, güzelliğin ve bakımın en önemli göstergelerinden. Elbette her şeyde olduğu gibi güzel ayaklara sahip olmanın da püf noktaları var.

Bunun en kolay yöntemi, serinletici-naneli bir ayak jeliyle ayaklarınızı ovmak veya bir ayak masaj aleti edinmektir. Masaj aleti sayesinde kan dolaşımı düzeleceği için genel bir rahatlama hissedersiniz. Dilerseniz nane ve soğuk su kullanarak kendinize dinlendirici bir ayak banyosu da hazırlayabilirsiniz.

Ayak banyosu ağrıya birebir

Ya mantar sorunu?..

Mantar, ciltte ya da tırnakta ortaya çıkabilen bir rahatsızlık. Mantar hastalığını oluşturan sporlar, nemli, sıcak ve karanlık ortamlara bayılır. Ayaklarımızın kapalı ayakkabıda aşırı terlemesi, çorapsız ayakkabı giymek, başkasının terliğini, ayakkabısını ya da çorabını kullanmak, havuz kenarı ya da çok kişinin ortak kullandığı alanlarda çıplak ayakla yürümek, kokuyu önlemek için sık sık sabunla yıkamak ve banyo sonrası iyi kurulamamak, mantara sebep olabiliyor. İyi klorlanmamış havuzlardan da mantar kapma olasılığı mevcuttur. Mantar, ortaya çıktıktan sonra hekim tarafından tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

“Topuklarım sürekli ağrıyor” diye şikayet edenlere ne önerirsiniz?

Topuklarda oluşan ağrılar, kullanılan yanlış formlu ayakkabılara, taban düşüklüğü gibi basış bozukluklarına, bazen de aşırı yorgunluğa bağlı olabilir. Yoğun tempolu geçen bir günün sonunda ayaklarınızı ayak banyosu ile dinlendirin. Böylece kan dolaşımınız artar, ayaklarınızın yorgunluk kaynaklı ağrı, yanma ve acı şikâyetleri ortadan kalkar. Ayak banyosu için hazırlayacağınız suya bitkisel ürünler eklerseniz tazeliği ve canlılığı hissedersiniz. Düzenli ayak banyosu uygulaması, cildin elastikiyetini artıracağı için nasıra karşı da koruyucudur.

Ayakkabı genişleyebilir ama kalıcı nasır da bırakabilir’
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6147 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim