• BIST 9530.47
  • Altın 2484.038
  • Dolar 32.5285
  • Euro 34.8667
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 19 °C

Dost başa düşman ayağa

Dost başa düşman ayağa
Ayaklar, güzelliğin ve bakımın en önemli göstergelerinden. Elbette her şeyde olduğu gibi güzel ayaklara sahip olmanın da püf noktaları var.

Bu basit kuralları ihmal edenler ise yaz boyunca ayaklarını saklamak zorunda kalabilir. Çok zahmete gerek yok; biraz zaman ve özenle etkileyici ayaklara sahip olabilirsiniz. Uzman (kiropodist) Özgül İşgör’e kulak vermeniz yeterli...

Ayak sağlığı güçlü ve sağlıklı tırnaklar olmadan olmuyor. Bunun sırrı nedir?

Tırnaklar, bakımlı bir ayağın en önemli öğesi. Demir, kalsiyum, B vitamini ve potasyum açısından zengin olan besinler, vücudunuzun geri kalanında olduğu gibi, tırnaklarınız için de faydalıdır. Tırnaklarınız zayıf, kırılgansa ve katlara ayrılıyorsa, yeterince su içmiyor olabilirsiniz. Mutlaka yeterli su tüketin. Her parmağınıza, kökünden ucuna doğru masaj uygulayın. Ve mucize kuruyemiş: Badem. Günde altı adet badem yediğiniz takdirde tırnaklarınızdaki değişimi fark edeceksiniz. Çünkü bademde, tırnakların ihtiyaç duyduğu yağ asitleri vardır.

Evde pedikür yapmanın püf noktaları ne?

Evde ayak bakımı yapmak için öncelikle düzgün aletlere ihtiyaç var. Ayak cildini törpülemek için iki farklı kalınlığı olan bir fotfil (ayak törpüsü), tırnak etlerini geriye itmek için kullanılacak bir spatula, tırnakları kesmek için kullanılacak kaliteli bir makas ve törpü başlıca ihtiyaç duyulacak aletler. Evde ayak bakımı yaparken aşırıya kaçılmamalı, nazik ve yuvarlak hareketlerle cilt kalınlıkları törpülenmeli. Cilt törpüleme işlemi sırasında fazla bastırmak koruyucu cilt tabakasına zarar vermekle sonuçlanabilir. Eğer evde kendi bakımımızla başa çıkamadığımız cilt kalınlığı problemleri varsa, ayak bakım uzmanına başvurarak işin püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Bu arada tırnakları düz kesmeye özen göstermek de önemli. Böylece tırnak batması veya halk arasında ‘şeytan tırnağı’ diye adlandırılan oluşumları önlemiş olursunuz. Önemli olan, tırnağa, doğal yapısı dışında bir şekil vermeye çalışmamak.

Yorgun ayaklar nasıl canlandırılır?

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6146 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim