• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

DPB hazırladı... Kamuda puanla yükselme dönemi

DPB hazırladı... Kamuda puanla yükselme dönemi
Paralel yapının kamuda haksız atamalarıyla gündeme gelen terfi sistemi sil baştan yenileniyor. Memur ve bürokratlar alacakları puana göre yükselecek veya tayin hakkı kazanacak. Başarısız olan idareci, koltuğunu koruyamayacak.

Ercan Baysal

47 yıllık 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun (DMK) yeniden yazım süreci devam ederken, kamu çalışanları için yeni bir çalışma daha başlatıldı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan taslak çalışma ile memurlara yeni bir sicil sistemi modeli getiriliyor. Yeni modele göre performans değerleri 90 derece, 180 derece ve 360 derece olarak belirlenecek. 90 derece dikey hiyerarşi olarak adlandırılırken, 180 derece üstün asta, astın üste puan vermesi olarak değerlendiriliyor. 360 derece ise hizmet alımına yönelik.

TERFİ SORUNU ÇIKABİLİR

Söz konusu yeni modelde üst asta, ast üste, dışarıdan verilen hizmetlerde ayrıca değerlendirilecek. Yılbaşından yıl sonuna kadar verilecek puanlamanın ardından elde edilen sonuç yurtdışı görev, görevde yükselme, yurtdışı eğitim, tayin ve ödül olarak çalışanlara geri dönecek. Ücretlere ise herhangi bir yansıması olmayacak. Örneğin düşük puan alan bir uzman istediği görevde yükselemeyeceği gibi, çalışanların memnun olmadığı ve düşük performans gösteren bir daire başkanı da hem koltuğunu koruma hem de yükselmede sorun yaşayacak. Edinilen bilgilere göre sendika temsilcileri çalışmanın performans olarak değerlendirilmesinin yanlış olacağını aktarıyor. Performans değerlendirmesine yönelik bir çalışma yapıldığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaynakları ise yeni modelin henüz taslak aşamasında olduğunu ve sonuçlanmadığını söyledi.

MODERN SİCİL SİSTEMİ

Devlet Personel Başkanlığı'nın memurlarda sicil sistemi uygulamasını geçmişte kaldırdığına dikkat çeken Bakanlık kaynakları "Bazı boşluklar oluştu. Bunun yerini dolduracak daha modern bir sicil sistemi getirmek istiyorlar. Eski sicilin bir anlamı yoktu" değerlendirmesi yaptı.

Tüm sözleşmelilere kadro talebi

Kamu çalışanlarının toplu sözleşme masasındaki taleplerinin takipçisi Memur-Sen oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve başkan yardımcıları toplu sözleşme masasında karara bağlanan konularla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile geçen hafta bir araya geldi. Görüşmenin ana gündem maddesi kamudaki sözleşmelilerin kadroya alınması oldu. Genel Başkan Yalçın özellikle 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Memur-Sen çok sayıda konuda adım atılmasını isterken, Bakan Soylu'nun Maliye Bakanlığı ile konuyu görüşeceğini ifade ettiği öğrenildi. Yapılan görüşmelerde, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde üzerinde çalışma kararı alınan konularının karara bağlanmasına Devlet Personel Başkanlığı'nda yürütülen çalışmalar konusunda değerlendirmeler yapıldığı belirtiliyor.

Bu haber toplam 3838 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim