• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Dr. Dizdar; “Hastalıklardaki artışın nedeni gıdalarda yapılan değişiklikler”

Dr. Dizdar; “Hastalıklardaki artışın nedeni gıdalarda yapılan değişiklikler”
Tıp Haftası nedeniyle Çanakkale Tabipler Odası`nın davetlisi olarak katıldığı konferansta konuşan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, toplumda yaşanan hastalıklardaki artışın gıdalarda yapılan değişiklikler olduğunu söyledi.


Prof. Dr. Türkan Saylan Tesisleri`nde Tıp Haftası nedeniyle Çanakkale Tabipler Odası`nın davetlisi olarak katıldığı konferansta konuşan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, toplumda yaşanan hastalıklardaki artışın gıdalarda yapılan değişiklikler olduğunu söyledi. Dr. Dizdar genetiği antibiyotik ile değiştirilmiş canlıların yenmemesi gerektiğini, meyvelerdeki tarım ilaçlarının çok tehlikeli olduğunu, yoğurdun tehlikede olduğunu ve çiğ sütün kaynatılarak değer kaybetmesinin yalan olduğunu katılımcılara anlattı. Dr. Dizdar herkese doğal beslenme çağrısında bulundu. 

Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Tabip Odası`nın konuğu olarak Çanakkale’ye gelen Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri Nikah Salonu`nda "Beslenme, sağlık ve gelecek ilişkisi" konulu konferans etkinliğinde kentlilerle buluştu. Konferansa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dr. Yavuz Dizdar yaptığı konuşmada toplumdaki hastalıkların artışına dikkat çekerek; "Bizi hasta yapmak istiyorlar" dedi. Dizdar antibiyotikler ile 40 günde etli hale getirilen piliçlerin yenmemesi gerektiğini belirtti. Dizdar, fareler üzerinde yapılan deneylerde genetiği değiştirilmiş ürün tüketen farelerin doku yapılarının değiştiğini belirtti. Tamamen tüketim amacıyla tavukların antibiyotikler ile şişirilerek sofralara sunulmasını Dr. Dizdar, "etik dışı" olarak yorumladı. Dr. Dizdar konuşmasında çiğ sütün kaynatıldığında değer kaybetmesinin yalan olduğunu söyledi. Dizdar süt, yoğurt ve son zamanlarda `sıvı çorba` şeklinde satışa sunulan ürünlerin amacının içeriği değil, karton kutuyu satmak olduğunu belirterek. Türkiye`nin en ünlü süt üreticisi firmalarından bir tanesinin sahibinin karton üreten bir firma olduğunun örneğini verdi. Yoğurdun ve sütün uzun süre açık kalınca ekşimediğini fark ettiğini belirten Dr. Dizdar, süt ve yoğurt kullanımı konusunda büyük firmaların tercih edilmemesi gerektiğini belirtti. Yaklaşık 20 yıl önce doktorluk mesleğini icra ederken, hastanelerin bugünlerde olduğu kadar dolu olmadığını da dile getiren Dr. Dizdar; "Bugünlere baktığımızda hastaneler ağzına kadar dolu. Kanser hastalığında artış olduğunu görüyoruz. Grafikleri incelerseniz de baktığınızda istatistiklerin arttığını da görebilirsiniz. Türkiye dışındaki ülkelerde de bu grafik artıyor" dedi. Dizdar, hastalıklardaki en temel artışın bize dayatılan beslenme biçimleri olduğunu ifade etti. İsrail örneğini veren Dr. Dizdar, İsrail`in GDO`lu tohumlarını hiçbir ülkenin almadığını dünyada sadece Türkiye Büyük Millet Meclis`inden geçtiğini belirterek; İsrail`in kendi ülkesinde sattığı tohumları kendi vatandaşlarına kullandırtmadığını söyledi. Sağlıklı yaşam için endüstriyel tarım ve endüstriyel hayvansal beslenme biçimlerinden uzaklaşılması gerektiğini ifade eden Dr. Dizdar, herkese doğal beslenme konusunda çağrıda bulundu. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3513 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim