• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Dr. Şahin: Akupunktur ile hamile kalma ihtimali artırılabilir

Dr. Şahin: Akupunktur ile hamile kalma ihtimali artırılabilir
Samsun'da özel bir tıp merkezinde görevli Anesteziyoloji, Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin 'Kilo vermenin doğurganlık üzerindeki etkileri çok iyi bilinmektedir.
Samsun'da özel bir tıp merkezinde görevli Anesteziyoloji, Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin "Kilo vermenin doğurganlık üzerindeki etkileri çok iyi bilinmektedir. Yüzde 5-10'luk kilo kaybı bile yumurtlama ve gebelik şansını artırmaktadır. Akupunktur obezite tedavisindeki başarısı ile gebe kalmanızı kolaylaştırır" dedi.

Samsun'da özel bir tıp merkezinde görevli Anesteziyoloji, Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin, akupunkturun aynı zamanda tüp bebek tedavisi sırasında gebe kalmayı da kolaylaştırdığını söyledi. Uzm. Dr. Ayşegül Elbir Şahin, akupunkturun rahim kan akımını artırdığını, rahim içi dokusunu iyileştirdiğini belirterek "Üreme hormonlarını düzenler, doğal yumurta gelişimini sağlar. Yumurtalıkların dengeli uyarılmasıyla yumurta kalitesini artırır. Tedavi sürecinde stres, kaygı ve endişeyi azaltır. Rahim kasılmalarını azaltarak embriyonun tutunmasını sağlar. Bağışıklık sistemini dengeleyerek düşük tehlikesini azaltır. Hormonal tedavinin yan etkilerini azaltır. Kilo vermenin doğurganlık üzerindeki etkileri çok iyi bilinmektedir. Yüzde 5-10'luk kilo kaybı bile yumurtlama ve gebelik şansını artırmaktadır. Akupunktur obezite tedavisindeki başarısı ile gebe kalmanızı kolaylaştırır" dedi.

Akupunktur tedavisi ile hastanın kendine güven duygusunun arttığını vurgulayan Uzm. Dr. Ayşegül Elbir Şahin "Motivasyon eksikliğine bağlı tedaviyi bırakma oranı düşer. Bununla birlikte bazı bayanlar gebe kalmaması için hiçbir organik neden yokken gebe kalamazlar. Bu tip hastalarda akupunktur tedavisi ile sadece stres ve kaygının azaltılması bile doğal yollarla gebe kalmaya neden olabilmektedir" diye konuştu.

Uzm.Dr. Ayşegül Elbir Şahin, akupunktur tedavisinin aynı zamanda anne ve bebeğine zarar vermeden gebelik bulantılarını önlediğini doğum sonrasında ise süt üretimini artırdığını söyleyerek "Emzirme döneminde fazla kilolarından rahatsız olan anneler süt üretiminde azalma olmadan rahat bir şekilde akupunktur tedavisi ile kilo verebilmektedirler. Akupunktur bütün bu güzel etkileri nedeniyle her dönemdeki kadın için denemeye değer bir tedavi yöntemidir" diye konuştu.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3106 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim