• BIST 9549.14
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Drogba hayranı kardeşlerin kulaklık çilesi

Drogba hayranı kardeşlerin kulaklık çilesi
Adana'da asgari ücretle geçinen bir ailenin doğuştan işitme engelli Galatasaraylı futbolcu Drogba hayranı iki çocuğu okulda kavga sırasında kulaklıkları kırıldığı için 1 yıldır duyamıyor.

Zeynep Kaya (27) 15 yaşında amcası Mehmet Kaya'nın oğlu Hakkı Kaya'ya (37) aşık oldu. Bir süre sonra aileler birbirini seven çiftleri evlendirdi. Ailede hem Zeynep hem de Hakkı Kaya'nın babasının bir kulağı duymadığı için çift 2 yıl çocuk yapmak istemedi. Ancak 2 yıl sonra Mehmet Kaya (10) adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Ailede genetik işitme kaybı olduğu için bebeğe hemen işitme testi yaptırdılar. Yapılan test sonucunda bebeğin iki kulağının da sağır olduğu tespit edildi. Ailede kulaklardan birinin sağır olması genetikti ancak Mehmet Kaya'nın iki kulağı da sağır olduğu için ameliyat edilerek biyonik kulak aparatı takılarak biyonik kulak alındı. Bu kulaklık sayesinde Mehmet Kaya duymaya başladı.

Zeynep-Hakkı Kaya çiftinin 3 yıl sonra Arda ismini verdikleri bir erkek çocukları daha dünyaya geldi. Arda'ya da yapılan işitme testinde onun da işitme engelli olduğu ortaya çıktı. Arda Kaya'ya da ameliyat ile biyonik kulaklık takıldı. Fabrikada asgari ücretle çalışan Kaya'nın biyonik kulaklıkları alacak durumu yoktu ancak devlet kulaklıkların tamamını karşıladı. Çocuklar büyüyüp okul çağına geldiğinde Şakirpaşa İlkokulu'na başladı. Ancak yaşıtlarına göre yeterince duyamadıkları için konuşamayan çocuklar okulda uyum problemi yaşadı. Bu arada çocuklar fanatik Galatasaraylı oldu. Baba Beşiktaş'ı tutmasına rağmen çocukların ikisi de birden Galatasaraylı oldu. Mehmet Kaya Galatasaray'ın Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba hayranı.

Onun gibi gol sevinci yapıp onun gibi gol sevinci duruşu yapıyor. Galatasaray'ın maçlarını hiç kaçırmıyorlar. Tek hayalleri Galatasaraylı futbolcularla tanışıp onlarla fotoğraf çektirmek. En çokta Drogba ile tanışmak istiyorlar. Futbol aşığı olan çocuklar okulda da 1 yıl önce futbol oynarken çıkan kavga sırasında biyonik kulaklıları kırıldı. Ancak aile asgari ücretle geçinip kirada oturduğu için tanesi 14 bin lira olan ve bunun 7 bin 300 lirasını devletin karşıladığı biyonik kulaklığın her biri için 6 bin 700 lira para istendiğinden aile bir türlü kulaklığı alamadı. Çocuklar 1 yıldır çok sevdikleri Galatasaray maçlarını da duymadan izliyor.

Baba Hakkı Kaya, çocuklarının bir yıldır dünyadan bir haber yaşamalarının kendisini çok üzdüğünü belirterek, "Ben bu durum karşısında yıkılıyorum ama yapacak bir şeyim yok. Aldığım maaş asgari ücret ancak yemeğimize ev kiramıza yetiyor. Evim yok ki, arabam yok ki satıp çocuklarıma kulaklık alayım. Ama yok. Ben devlet büyüklerimizden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum" dedi.

Kaya sağırlığın ailede genetik olduğunu belirterek, "Benim bir kulağım duymuyor, babamın, kayınbabamın, kız kardeşlerimin bir kulağı duymuyor. Ama çocuklarım iki kulağı duymuyor. Keşke onlarında bir kulağı duysaydı" diye konuştu. Anne Zeynep Kaya ise çocuklarının Arda Turan ve Drogba hayranı olduğunu büyük oğlunun bir Drogba aşığı olduğunu ifade ederek, "Sağır olmasına rağmen onların bütün maçlarını izliyor. Tek hayali onlarla bir fotoğraf çektirmek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4125 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim