• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Dünya Göz'ün krizi aşma reçetesi sağlık turizmi

Dünya Göz'ün krizi aşma reçetesi sağlık turizmi
Dünya Göz Hastanesi, krize rağmen geçen yıl 18 bin yabancıyı Türkiye'ye getirerek tedavi etti. Antalya ve Ankara'da iki yeni hastaneyi hizmete açmaya hazırlanan Dünya Göz'ün 2009 hedefi ise 20 bin kişi.

Dünya Göz Hastanesi, krize rağmen geçen yıl 18 bin yabancıyı Türkiye'ye getirerek tedavi etti. Antalya ve Ankara'da iki yeni hastaneyi hizmete açmaya hazırlanan Dünya Göz'ün 2009 hedefi ise 20 bin kişi.

Birçok özel sağlık kuruluşu Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği fark sınırı ve kriz nedeniyle zor günler geçirirken, Dünya Göz Hastanesi sağlık turizmine odaklanarak yeni yatırımlarda hız kesmedi.

Hazırladığı sağlık turizmi paketleriyle geçen yıl 18 bin yabancı turisti Türkiye'ye getirmeyi başaran Dünya Göz Hastanesi, yurtiçi ve yurtdışında açtığı yeni şubelerle 2009'da 20 bin yabancı turisti Türkiye'de tedavi etmeyi planlıyor. Medikal sağlık turizmi kapsamında daha fazla yabancıyı Türkiye'ye getirip tedavi etmek için 2005 yılında Berlin ve Amsterdam, 2008'de ise Köln ve Belçika'da şube açan Dünya Göz Hastanesi, önümüzdeki haziran ayında Antalya'da açacağı hastaneyle de Rusya ve Ukrayna'dan Türkiye'ye turist getirme planları yapıyor. Dünya Göz Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Selin Yıldırım "Akdeniz Bölgesi artık sadece yaz aylarında turistin merkezi olmayacak. Sağlık turizmi sayesinde kış aylarında da oteller boş kalmayacak" diye konuştu.

Yabancı hasta sayısı arttı
Dünya Göz Hastanesi'ne geçen yıl gelen hastaların yüzde 10'unun sağlık turizmi kapsamında Türkiye'ye gelen yabancılardan oluştuğuna dikkat çeken Peker şunları kaydetti: "Özellikle ekim ayından itibaren hastanemizi tercih eden yabancı sayısında ciddi bir artış oldu. Bunun en önemli nedeni verilen sağlık hizmetinin kalitesi. Ancak bunun yanı sıra kriz nedeniyle harcamalarına dikkat eden Avrupalılar artık ameliyatlarına harcadıkları masraflarda 100 euroyu bile hesap eder hale geldiler. Bu durum Türkiye'ye tedavi amaçlı gelen turist sayısını artırdı. Dünya Göz Hastanesi olarak gelecek yıl toplam hasta sayımız içerisindeki yabancı oranını en az yüzde 10 artırmayı planlıyoruz."

Sağlık turizmi kapsamında ağırlıklı olarak Avusturya, İngiltere ve Danimarka'dan turist çektiklerini dile getiren Peker, bu yıl içerisinde bu üç ülkeye de şube açmayı planladıklarını kaydetti.

Dört ülkeye hastane açacak
Antalya ve Ankara'daki hastanelerle birlikte 2009 yılında toplam 14 şubeye ulaşacaklarını belirten Yıldırım, 2012 yılında 32 şubeye ulaşma hedefine odaklandıklarını söyledi. Ankara'daki Sevgi Hastanesi'nin arazisine inşa ettikleri 18 katlı yeni hastanenin açılışını 1 Mart'ta yapacaklarını açıklayan Peker, bu hastanenin dünyanın en büyük özel göz hastanesi ünvanına sahip olacağını belirtti.

Antalya hastanelerinin ise haziran ayında hizmete açılacağını anlatan Peker, bu iki hastaneleri için 200 milyon euroluk yatırım yaptıklarını ifade etti. Son yıllarda yurtdışından yoğun bir hasta trafiği elde ettiklerini dile getiren Peker, talebi karşılamak için Romanya, Ukrayna, Rusya ve Ortadoğu'da hastane yatırımı yapma kararı aldıklarını söyledi. Peker, bu yatırımlar için şu anda araştırma yaptıklarını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3610 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim