• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Dünyanın ilk ve tek biyomedikal cihaz teknolojileri lisesinin temeli Türkiye’de atıldı

Dünyanın ilk ve tek biyomedikal cihaz teknolojileri lisesinin temeli Türkiye’de atıldı
İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, dünyanın ilk ve tek biyomedikal cihaz teknolojileri eğitimini verecek olan lisesi olacak.

Alvimedica, dünyanın ilk ve tek biyomedikal cihaz teknolojileri eğitimini verecek olan ”İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”nin temelini Çatalca’da attı.

Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Alvimedica CEO’su Cem Bozkurt’un yanı sıra Alvimedica üst düzey yetkilileri ile Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve yerel yöneticilerin, seçkin konukların katılımı ile Alvimedica Çatalca Üretim Tesisi’nde düzenlenecek organizasyon sonrasında okulun bulunduğu alana geçilerek temel atma töreni gerçekleşti. Okul inşası yaklaşık bir yıl içinde tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Alanında dünyanın ilk ve tek lisesi!

Alvimedica Çatalca Üretim Tesisi, Alvimedica Kabataş Merkez Ofisi, Assen’de bulunan Alvimedica Ar-Ge Merkezi ve Alvimedica Amsterdam Ofisi’ni de yapan Alvimedica Sağlık Yatırımları A.Ş. İnşaat Yatırımları Proje Müdürü Mimar Ayşegül Akın’ın proje mimarlığını yürüttüğü, ”İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”, alanında dünyanın ilk ve tek lisesi olacak. Cumhuriyet tarihinin eğitim alanında da bir ilke de imza atacak olan okul, 4 yıl boyunca, üç alan ve yedi dalda eğitim - öğretim verecek. Okulda, genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarında ortak olan derslerin yanı sıra Tıbbi Görüntüleme Sistemleri, Tıbbı Laboratuvar ve Hasta Dışı Uygulama Cihazları, Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları, Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis İzleme ve Kayıt Cihazları başlıklarında; Gamma kameralar, elektromanyetik görüntüleyiciler, laboratuvar destek cihazları, karıştırıcı ve ayrıştırıcılar, sterilizatörler, kan cihazları, yaşam destek, dolaşım ve solunum ve dolaşım cihazları, ekipmanla tedavi, elektrokardiyografi teknikleri ve cihazları, vücut sinyal izleme cihazları, teşhis ve tedavi cihazları gibi bio medikal cihaz teknolojileri dersleri verilecek. Bio medikal cihaz bakım ve onarımı ağırlıklı ek eğitim programı kapsamında okulda öğrenciler sektörel firmalarda beceri eğitimi de alacak.

Çatalca Belediyesi’nin Alvimedica’ya okul yapımı için bağışladığı toplam 87.950m2’lik bir alan içerisinde kurulacak olan "İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi", 6.790 m2’si kapalı alan olmak üzere 24 derslikli öğrenim binası olarak inşa edilecek. Alvimedica’nın inşasını gerçekleştirerek İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlayacağı lisenin bulunduğu yerleşkede ayrıca, 4 bloktan oluşan mesleki eğitim binaları, 180 kız ve 180 erkek öğrenci kapasiteye sahip 2 bloktan oluşan kız ve erkek öğrenci yurtları; 3 blok halinde, 10’ar daireli öğretmen lojman binaları yer alacak. Adeta bir üniversite kampüsünü andıran “İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi”nin bulunduğu alana ayrıca 2.200m2 kapalı alana sahip Etüt ve Eğitim Merkezi Spor Salonu ve Sosyal Tesisler de kurulacak.

İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımı tamamlanınca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilecek!

Alvimedica CEO’su Cem Bozkurt, Türkiye’deki en önemli eksikliklerden birinin nitelikli, ara personel olduğunu, Alvimedica’nın teknik okul mezunu gençleri kendi ilgili departman yöneticileri aracılığı ile özel eğitimlerle yetiştirdiklerini belirterek ”İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile bu önemli eksikliği gidermeye destek sağlayacağız.” dedi. Dünyada Biyomedikal cihaz teknolojileri alanında eğitim veren üniversiteler olduğunu, ancak bu alanda lise bulunmadığını belirten Cem Bozkurt, dünyaya örnek teşkil edecek bu lisenin temelini Türkiye’de atarak bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton’un adını taşıyacak “İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi”nin kendileri için büyük anlam taşıdığını söyleyen Cem Bozkurt, “bir yıla kalmadan yapımını tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredeceğimiz ülkemizin ilk ve tek biyomedikal cihaz teknolojileri eğitimi sunacak olan liseyi gençlerimize hediye etmekten büyük mutluluk duyacağız. Alvimedica’nın ülkesine, ekonomik ve toplumsal gelişimine fayda sağlayan sosyal sorumluluk bilinciyle benzer çalışmaları her zaman sürdüreceğiz.” dedi.

Alvimedica’nın temelini attığı okul ile gençler eğitimini aldıkları meslekle ilgili iş alanlarında çalışma ve kendilerini geliştirme olanağı bulacak. Yakın gelecekte, Alvimedica Üretim Tesisi’nin de bulunduğu Çatalca’da kurulacak olan “Alvimedica Bio City” projesi ile liseyi bitiren gençler kolaylıkla iş bulabilirken, tercih ederlerse bu alanda eğitim veren diğer ülkelerdeki üniversitelerde yüksek eğitimlerine de devam edebilecekler.

Bu haber toplam 2833 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim