• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Dünyanın ‘kalbi’ istanbul’da atacak!

Dünyanın ‘kalbi’ istanbul’da atacak!
Türk Kardiyoloji Derneği’nin ev sahipliğinde dünyadan 5 bin kardiyoloğun katılması beklenen Türkiye’nin en büyük tıp kongresi, 26. Ulusal Kardiyoloji Kongresi, 21-24 Ekim 2010 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre ...

Türk Kardiyoloji Derneği tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük tıp kongresi 26. Ulusal Kardiyoloji Kongresi 21-24 Ekim 2010 tarihinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Dünyanın farklı coğrafyalarından 5 bin kardiyoloji uzmanının katılacağı kongre, giderek uluslararası bir boyut kazanıyor. Bu yıl kongre içinde, ilk defa Amerika dışında düzenlenen Amerikan Anjiyografi Kongresi ve Türk Dünyası Kardiyoloji Birliği Kongresi de yer alıyor. Balkan ülkeleri ve Ortadoğu ülkelerinden de çok sayıda kardiyoloji uzmanı bu kongre için özel olarak gelecek.

Kalp sağlığı ile ilgili tüm sorular yanıt bulacak

En son yeniliklerin konuşulacağı ve klinik uygulamaların paylaşılacağı oturumlar kongrenin dikkat çekecek bölümleri olacak. Kongrenin bu yıl ki bilimsel programı oldukça renkli. Akademik konuların yanı sıra halkın gündeminde olan ve tartışılan çok sayıda ilginç konu kongrede yer bulacak. Doğru bir check up nasıl yapılanmalı, bitkisel ilaçlar bir alternatif mi? Obezite ile mücadelede neden başarılı değiliz? Kolesterol tedavisinin püf noktaları nelerdir? gibi konular oturumlarda yerli yabancı uzmanlar tarafından aydınlatılacak.

Alkol, tuz, sigara, stres gibi hipertansiyon hastalarının alışkanlıkları ve balık yağı, egzersiz gibi ilaç dışı yaklaşımların konuşulacağı oturumların yanı sıra  hipertansiyon hastalarının yaşam kalitesinin nasıl artırılacağı ve yaşamdan zevk almalarının nasıl sağlanacağı  sorularına kardiyoloji ve psikiyatri uzmanlarından oluşan akademisyenler yanıt arayacak.

 

Kalp, Aşk, Tasavvuf

 

Avrupa Kardiyoloji Derneği Başkanı Michel Komajda ‘nında katılacağı ve kongrenin açılış konuşmasını Prof. Dr. Oktay Ergene ‘nin yapacağı kongrenin teması bu yıl “Kalp-Aşk-Tasavvuf” olarak belirlendi. Mercan Dede “kalp ritmi üzerine kurgulanmış" bir parçasını açılış günü için yeniden düzenledi. Performans, kareografisini Modern Dans Topluluğu Kareografı Beyhan Murphy ve Mercan Dede'nin birlikte hazırladığı kalp ve aşk temalı Modern Dans Topluluğu dans gösterisi eşliğinde sunulacak. Gece Mercan Dede’nin ‘Secret Tribe’ projesi ve semazen gösterisi ile devam edecek.

 

Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim