• BIST 9677.12
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

Duygusal sağlığınıza zarar veren 7 alışkanlık

Duygusal sağlığınıza zarar veren 7 alışkanlık
Tıpkı fiziksel sağlığınız gibi duygusal sağlığınızı da etkileyen pek çok alışkanlık vardır. İnsanlar bu alışkanlıkları genelde fark etmezler çünkü gözümüze zararsız görünürler.

Kendinizi sabote etmek

Biz insanlar, çoğu zaman mutluluğumuzu sabote ederiz. Kendimize olan güvenimizi zayıflatacak şeyler düşünürüz. Kendi değerinizi bilmemek ve başardıklarınız için kendinizi takdir etmemek yapabileceğiniz en kötü şeydir. Kendi gücünüzün ve başarılarınızın farkında olun.

Yeterince uykunuzu almamak

Uykunun önemli olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Uyku, duygusal sağlığın en önemli şartlarından biridir. Günde en az 7-8 saat uyuyun. Böylece kendinizi daha enerjik ve mutlu hissedersiniz.

İç diyaloglarınızın negatif olması

Kendimizle konuşurken genellikle hep negatifizdir. Halbuki pozitif ve optimistik olmalıyız. Kendinize karşı bu kadar acımasız olmayın.

Doğru beslenmemek ve egzersiz yapmamak

Sağlıklı beslenmek ve günde en az 20 dakika spor yapmak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Doğru beslendiğiniz zaman kendinizi daha enerjik ve tazelenmiş hissedersiniz. Ayrıca düzenli egzersiz endişe gibi negatif duygulardan arınmanızı sağlar.

Kendinizin en acımasız eleştirmeni olmak

Duygusal sağlığınızı etkileyen şeylerden biri de kendinize karşı yaptığınız acımasız eleştirilerdir. Kendinize gerçek dışı hedefler koymak sizi yıpratır. Beklentilerinizi küçültmeyin ama kendinize bu kadar yüklenmekten de vazgeçin.

Özür dilemeniz gereken zamanlarda özür dilememek

İnsanlar, genellikle, hatalı oldukları zamanlarda bunu kabul etmekten kaçınırlar ve özür dilemeleri gerekse de dilemezler. Eğer doğru şeyi yaptığınızı düşünüyorsanız bunun yanlış olduğunu anlayın çünkü özür dilememek sadece size vicdan azabı hissettirecektir. İnsanların affını kazanmak ve vicdan azabı yaşamamak için gerektiğinde özür dilemeyi bilin.

İnsanları kendinizden uzaklaştırmak

Neden mutsuz ve yalnız hissettiğimiz zamanlarda insanları kendimizden uzaklaştırırız? Hepimiz bunu zaman zaman yapıyoruz. Kendinizi ne kadar mutsuz ve endişeli hissederseniz hissedin birilerinin yanınızda olmasına izin verin. Kendinizi daha güçlü hisseder ve sorunlarınızdan daha çabuk kurtulursunuz.
 
Yarın yeni bir gün, kendinizi sevin ve hayatın güzelliklerini yaşayın!

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4514 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim