• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

E-devlet sistemi ile Türkiye’de kurum olarak birinci sıradayız

E-devlet sistemi ile Türkiye’de kurum olarak birinci sıradayız
Başkan Acar, 2008 yılı reform süreci ile sürdürülebilir sosyal güvenlik sisteminin temellerinin atıldığını belirterek, ana hedeflerinin kayıt dışı istihdam ile mücadelenin ...

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, TGRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu. Başkan Acar, 2008 yılı reform süreci ile sürdürülebilir sosyal güvenlik sisteminin temellerinin atıldığını belirterek, ana hedeflerinin kayıt dışı istihdam ile mücadelenin olduğunu söyledi. Reform sonrasında kısa, orta ve uzun vadede kayıt dışı istihdam ile mücadele eylem planının devreye konulduğunu kaydeden Acar, 81 ilde kayıt dışı istihdam ile mücadele servisleri açıldığını ve bazı kurum ve kuruluşlarla protokol imzalanarak ortak çalışmalar yapıldığını belirtti. Meslek kodu uygulamasının kayıt dışılıkla mücadelede önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Acar, işletmeler için 5 bin 200 civarında meslek kodunun prim hizmet belgeleriyle beyan edilmesini zorunlu hale getirdiklerini dile getirdi.

Acar, işletmedeki çalışanların mesleki statülerine göre sınıflandırılarak, “Artık tüm çalışanlar görevlerine göre isimlendirilecek” değerlendirmesini yaptı. Acar ayrıca işletmelerin çalışanlarına ödedikleri maaş oranında prim ödemesi gerektiğini ifade etti.

Acar: SMS Numaramız Olan 5502 Aynı Zamanda SGK’nın Kuruluş Kanunudur
Başkan Acar, SGK’nın 75 milyon insana hizmet eden bir kurum olarak vatandaşa bir telefon kadar yakın olduğunu vurgulayarak, sorularını iletebilmelerini sağlamak amacıyla SMS sistemine geçtiklerini söyledi. Acar, SMS numarası olarak SGK kuruluş kanununu hatırlamak amacıyla 5502’yi belirlediklerini söyledi.

Başkan Acar, vatandaşların Alo 170’i arayarak sosyal güvenlikle ilgili her türlü soruya cevap alabildiğini ve teknolojiden daha fazla faydalanmak amacıyla 3 GSM operatörü ile protokol anlaşması yapıldığını belirterek, 10 ayrı konuda vatandaşların 5502’ye mesaj iletmeleri halinde sorularına cevap alabileceklerini söyledi. Başkan Acar, vatandaşların mesaj yoluyla kendilerine en son ne kadar prim yatırıldığını, ilk işe giriş tarihinin ve toplam hizmet günlerinin ne kadar olduğunu, emekli aylıklarının ödenebildiği en son tutarın ne olduğunu, muayene katılım payının olup olmadığı, sağlık hak sahipliğinin olup olmadığını öğrenebileceklerini vurguladı.

Acar: E-Devlet Sistemi İle Türkiye’de Kurum Olarak Birinci Sıradayız
Başkan Acar, “Artık 10 milyon emeklinin istemeleri durumunda maaşlarını evlerinde ödeyebilmemiz ve buna benzer yüzlerce e- devlet projesini hayata geçirdiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Şu anda biz kurum olarak e-devlet sistemiyle yüzde 61 oranında Türkiye’de birinci kurumuz” dedi. Vatandaşların her türlü sorununa e-devlet şifresi alarak SGK hizmetlerini aldıklarını söyleyen Başkan Acar, Türkiye açısından e-devlet şifresinin son derece olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti. Acar, yapılan araştırmaların sonucundan vatandaşların yeni uygulamalardan memnuniyet oranının yüksek olduğunu belirtti.

Acar: Esas Hedefimiz Vatandaş Odaklı Hizmettir
İlaç israfını önlemek amacıyla da 4 ayrı kamu spotunun önümüzdeki günlerde yayına gireceği bilgisini veren Başkan Acar, hazırlanan ‘Sağlıklı Yaşam Bilgileri’ rehberi isimli kitabın 2 milyon aileye iletilmek üzere vatandaşların bilgilendirileceğini söyledi.

Sağlık sistemindeki suistimalleri önlemek amacıyla TÜBİTAK ile ortaklaşa gerçekleştirilen avuç içi damar izi okuma ve kimlik doğrulama sisteminden bahseden Acar, bu uygulama ile suistimallerin önüne geçilebileceğini kaydetti. Acar, “Ancak acil uygulamalarda bu sistemin uygulanması zorunlu olmayacak” dedi.

Acar: Türkiye’nin En Büyük Veri Merkezini İnşa Ediyoruz
Başkan Acar, Türkiye’nin en büyük veri merkezinin Batıkent’te inşa edilerek SGK veri tabanının alt yapının düzelmesi için çalışmaların başladığını belirterek, bütün arşivlerin dijital arşiv haline dönüştürüleceğini, arşiv yönetim sistemi oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim