• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

E-Reçete hakkında önemli duyuru

E-Reçete hakkında önemli duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Reçete hakkında önemli duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Reçete hakkında önemli duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı: B.10.0.SBG.0.77.00.00/ 26.06.2012

Konu: e-Reçete Hakkında

 

 

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu, ödemesini kendisinin gerçekleştirdiği reçeteleri elektronik olarak toplamak üzere e-reçete projesi yürütmekte ve uygulamaya geçiş tarihini 1 Temmuz 2012 olarak ilan etmiştir.

 

Bakanlığımızca,  ödemesi SGK tarafından yapılan reçetelere ilave olarak ülke genelinde üretilen tüm reçeteleri kapsayan "Ulusal E-reçete Projesi” yürütülmekle birlikte SGK 'nın projesine de gerekli desteğin verilmesi kararlaştırılmıştır.

 

Bu kapsamda aile hekimleri, hastalarına yazdıkları reçeteleri şimdiye kadar olduğu gibi elektronik olarak yazacak, Bakanlığımız Aile Hekimliği Bilgi Sistemine gönderdikleri gibi, gerçek zamanlı olarak SGK elektronik reçete sistemine de göndereceklerdir. Aile Hekimliği yazılımı üzerinden yapılacak bu gönderim için AHBS firmaları ile gerekli çalışmalar tamamlanmıştır. Gönderim sonrası SGK e-reçete sisteminden bir onay kodu cevabının gelmesi ve hastaya reçetesi ile birlikte bu onay kodunun da verilerek tercih ettiği eczaneden ilaçlarını temin edebilmesi planlanmıştır. Gerek hastalarımızın kendi ilaçlarını bilip haberdar olması, gerekse elektronik sistemlerde oluşabilecek muhtemel problemlerden etkilenmemeleri için hastalara kâğıt reçetelerinin verilmeye devam edilmesi büyük önem taşımaktadır. Aile Hekimleri, online olarak alacakları SGK onay kodunun olup olmamasına bakmaksızın hastalara reçetelerini kağıt formatta vermeye devam edeceklerdir.

 

Bakanlığımıza bağlı devlet ve eğitim hastaneleri ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ise, mevcut hizmet yöntemlerini sürdürmeye devam edeceklerdir. Hastane ve ADSM'lerin aynı zamanda ileriki tarihlerde dâhil olacakları e-reçete sistemine hazırlık mahiyetinde analiz çalışmaları yaparak Bakanlığımız Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bilgi ve görüş bildirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda poliklinik oda sayıları, her türden bilgisayar ve yazıcı adetleri, tıbbi sekreter sayıları ile hastalara ayrılan zaman durumları dikkate alınacak ve reçetelerin hastane poliklinikleri ile servislerinde elektronik olarak yazılması halinde oluşacak durumlar değerlendirilecektir.

 

Bilgi edinilmesi ve gereği için ilinizdeki tüm aile hekimleri ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarına duyurulmasını rica ederim.

 

Prof.Dr. Nihat TOSUN

Müsteşar

 

DAĞITIM:

81 İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü

AHBS ve HBYS Firmaları

 

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 19250 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim