• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

'e-sınav' 60 saniyede bitti

'e-sınav' 60 saniyede bitti
ÖSYM'nin 20 Eylül 2014'te ilk defa yapacağı elektronik sınav için dün 14.00'te başlayan başvuruların kontenjan nedeniyle bir dakika sonra 14.01'de bitmesine sınava giremeyen birçok aday isyan etti.

İLKER AKGÜNGÖR

ÖSYM'nin 20 Eylül 2014 Cumartesi günü yapacağı ilk elektronik sınav olan EYDS (Elektronik Yabancı Dil Sınavı) için açılan başvuruların 1 dakikada sona ermesi sınava girecek adayları isyan ettirdi. ÖSYM önceki gün sabah saatlerinde sadece İngilizce alanında Ankara Bilkent'teki ÖSYM Merkez Bina ikinci katta bulunan Elektronik Sınav Uygulama Salonunda yapacağı sınav için başvuruların saat 14.00'dan itibaren başlayacağını duyurdu.

Kontenjan 1 dakikada doldu

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada başvuruların kontenjan dolması halinde sona ereceği, kontenjanın dolmaması durumunda ise 12 Eylül 2014 Cuma günü saat 17.00'a kadar devam edeceği belirtildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ise elektronik sınav için kontenjanın sınırlı olduğunu açıkladı ama rakam belirtmedi. Saat 14.00'de bir çok aday sınav harcını ödemek için ÖSYM'nin sitesine girdi. Ancak sitede tam 1 dakika sonra yani 14.01'den itibaren EYDS Randevu İşlemleri bölümünde 'kontenjan doludur' ibaresi çıktı. Bu saatten sonra sınava katılmak isteyen bir çok aday sisteme giremedi.

'Kişiye özel' sınav tepkisi

Sınava giremeyen adaylar tepkilerini sosyal medya ve internet forumlarında dile getirdi. Mağdur olduğunu belirten birçok aday ÖSYM'yi kişiye özel sınav yapmakla ve torpilli kişileri YDS engelinden kurtarmakla suçladı. Adaylar, 'eskiden sınava giren geçemiyordu. Şimdi sınava girebilen seviniyor" diye konuştu. Adaylardan bazıları iki bilgisayarla sisteme saat 14.00'te girdikleri halde kontenjan kalmadı yazısıyla karşılaştıklarını. Başvuru yapamayan Ömür Günaldı, "ÖSYM'den kimler bu işin öncülüğünü yapıyorsa, Allah'a havale ediyorum. Saniyesinde sisteme girdim ama kontenjan dolu diyor" dedi.

'Çalışanlarımız bile giremedi'

ÖSYM Hukuk Müşaviri Mustafa Okçu, VATAN'a şöyle konuştu: "Endişeler yersiz. Elektronik sınav önceleri ayda bir kez yapılacak sonrasında daha sık periyotlarda tekrarlanabilecektir. Sınav sayısı, kapasite ve alt yapının geliştirilmesine bağlı olarak artacak. İlk resmi uygulama için çok sınırlı bir kontenjan, 80 aday öngörüldüğünden başvurular çok kısa sürede doldu. Sınırlı kontenjan nedeniyle ÖSYM çalışanları ve yakınlarının dahi sınava katılmalarına izin verilmedi."

Okulun açılmasına üç gün kala tadilat!

Trabzon Vakfıkebir Anadolu Lisesi okulların açılmasına sayılı gün kala sıkıntılı günler yaşıyor. Geçtiğimiz hafta okul yolunun bir vatandaşın arsasından geçtiği için kapanmasının üzerine, okulda yeni başlayan tadilat öğrenci, veli ve eğitimcileri tedirgin ediyor. Eğitim-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, "Üç aylık yaz tatilinde yapılmayan tadilat eğitim-öğretim döneminin başlamasına 5 gün kala başladı. Öte yandan Tufan Birinci adlı vatandaşın arsasından geçen okul yolu mahkeme kararıyla dikenli tel çekilerek kapatıldı. Öğrenci ve öğretmenler şimdi okula arkadaki patikadan geliyor. Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Kabataş ise, "Tadilatın şu anda yapılması bizden kaynaklanmıyor. MEB'in ihaleyi bu tarihlerde yapmasından dolayı tadilat yeni başladı. Okul açılırken elektrik ve suyunu vereceğiz. Okulda eğitim ve öğretimi aksatacak bir tadilat yok. Okulun mahkemelik olan yolunun açılması için hem kaymakamımız hem de belediye başkanımız uğraşıyor" diye konuştu.

Nakil isteyen öğrenciye müjdeli haber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), nakil talebinde bulunan 9. sınıf öğrencilerinden okulların açıldığı ilk hafta yoklama alınmayacağını bildirdi. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi sonuçlarına göre nakil başvurusu yapan 9. sınıf öğrencilerinden okulların açıldığı ilk hafta olan 15-19 Eylül'de yoklama alınmayacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3470 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim