• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

"Ebola virüsü ile ilgili ülke olarak bir sorunumuz yok"

"Ebola virüsü ile ilgili ülke olarak bir sorunumuz yok"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Şu anda bizim Ebola virüsü ile ilgili ülke olarak bir sorunumuz yok. Şu anda vatandaşımızı tedirgin edecek en ufak bir sorun söz konusu değil"

Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin Ebola virüsü ile ilgili bir sorunu olmadığını belirterek, "Şu anda vatandaşlarımızı tedirgin edecek en ufak bir sorun söz konusu değil. Ama tedbirleri alıyoruz, vatandaşı hangi düzeyde gerekiyorsa o düzeyde bilgilendiriyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Büyükada'da, 2 Deniz Nakil Aracı'nı hizmete alma töreninde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, Ebola virüsü ile ilgili sorusu üzerine Müezzinoğlu, bulaşıcı hastalıklarla ilgili olağanüstü teyakkuz durumunda olduklarını söyledi.

Türkiye'nin daha önce domuz gribi virüsü salgınında da olağanüstü tedbirler aldığını hatırlatan Müezzinoğlu, şu bilgileri verdi:

"Şu anda bizim Ebola virüsü ile ilgili ülke olarak bir sorunumuz yok. O ülkelerle zaten THY'nin direkt uçuşu yok. Ama o ülkelere giden vatandaşlarımızı bilgilendirme, onların dönüş sonrası takipleriyle ilgili her türlü tedbiri gerek Bakanlığımız gerekse Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğümüz alıyor. Şu anda vatandaşımızı tedirgin edecek en ufak bir sorun söz konusu değil. Ama tedbirleri alıyoruz, vatandaşı hangi düzeyde gerekiyorsa o düzeyde bilgilendiriyoruz. Şu anda o ülkeye seyahat yapan vatandaşlarımızı birebir bilgilendiriyoruz."

- "Çocuk anneler"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "çocuk anneler" sorununa ilişkin sorusu üzerine, konuyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gerekli tedbirleri aldığını belirtti.

Bu tür hadiselerin sosyolojik boyutu bulunduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şunları aktardı:

"Toplum, ne kadar bilinçlenir, sosyal kültürünü daha reel ve medeni koşullara taşırsa ancak o zaman bu hadiseden kurtulabiliriz. Ben Edirne milletvekiliyim. Edirne'de Roman vatandaşlarımızın bir kültürü var. Şimdi 'Roman vatandaşlarımızın bu kültürünü kanun çıkartarak, ertesi gün çözeceğiz' dersek, kendi kendimizi kandırırız. Biz şimdi orada Roman vatandaşlarımızın eğitimleri, istihdamları, iskanlarıyla ilgili altyapıyı güçlü kurabilirsek, onları sosyal yaşama güçlü katabilirsek, o yanlışlardan, onları süreç içinde kurtarabiliriz. Yoksa 'kanun çıkardık, yanlış yapanı da hapse attık' dersek, yeni sorunlar yaşıyoruz."

Edirne'de, Roman vatandaşların bu sorunu problem olarak gördüğünü anlatan Müezzinoğlu, bu sorunların yalnızca kanunla düzenlenemeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim