• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Ecza deposu teftiş defteri talebinde bulunacak ecza depolarının dikkatine duyuru

Ecza deposu teftiş defteri talebinde bulunacak ecza depolarının dikkatine duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Ecza deposu teftiş defteri talebinde bulunacak ecza depolarının dikkatine duyuru yayımlandı.

Ecza deposu teftiş defteri talebinde bulunacak ecza depolarının 18 Mart 2016 tarihli Kurumumuz internet sitesinden yapılan duyurudabelirtildiği üzere Kurumumuz tahakkuk sistemi kullanılarak Kurumumuz fiyat tarifesinde yer alan “Ecza Deposu Teftiş Defteri” doküman tipi ile bireysel olarak doğrudan Kurumumuz elektronik başvurusu sistemi ile başvuru yapması gerekmektedir.

Bu doğrultuda teftiş defteri talebinde bulunacak ecza depolarının yapacakları işlem şu şekildedir:

· Kurumumuz EBS (Elektronik Başvuru Sistemi - http://ebs.titck.gov.tr/>) üzerinden “Firma Kayıt” ekranı aracılığıyla ecza deposu adına kayıt oluşturulması (Kayıt oluştururken “Firma Tipleri” için “İlaç Firması” ve “Yetkililer” için “Firma Yetkilisi” seçilebilir.), (hali hazırda EBS üzerinde kaydı bulunan ecza depoları kayıt oluşturmadan tanımlı kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilirler.),

· Kayıt onaylanıp mail adresine gelen bilgilerle sisteme giriş yapıldıktan sonra “Genel Evrak Başvurusu Ekle” seçilerek “Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı/İlaç Denetim Daire Başkanlığı/İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) Denetim Birimi” altında “Ecza Deposu Teftiş Defteri” doküman tipinin seçilmesi,

· Teftiş defteri talebine dair elektronik imzalı ve Kurumumuz “İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) Denetim Birimi” hitaplı dilekçenin başvuruya doküman olarak eklenmesi,

· “Başvuru Gönder” işleminin yapılması akabinde sisteme tanımlanmış mail adresine gelen referans numarası ile fiyat tarifesinde belirtilen ücretin herhangi bir Halk Bankası şubesine yatırılması,

· Başvuru esnasında sisteme eklenen dilekçe aslı (dilekçe üzerine sistem tarafından verilen işlem takip numarası not düşülmeli) ile ücretin yatırıldığına dair dekontun Kurumumuz adresine postalanması gerekmektedir.

Postalanan belgeler Kurumumuza ulaştıktan sonra onaylanmış teftiş defteri ecza deposu adresine gönderilmektedir.

Not: Yukarıda belirtildiği şekilde yapılmayan başvurular ile tahakkuk sistemi kullanılmadan doğrudan Kurum hesabına yatırılan ücretlere ilişkin başvurular işlem yapılmadan iade edilecektir.

Ecza depoları için tek bir vergi numarası olması nedeniyle sistemde tek bir kullanıcı oluşturulabilmektedir. Bu nedenle şubesi olan ecza depoları, sistem girişi için gerekli kullanıcı adı ve şifrelerine kullanıcı hesabını oluşturan merkez veya şubeden ulaşabileceklerdir.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6541 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim