• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Eczacılar elektriği indirimli kullanacak

Eczacılar elektriği indirimli kullanacak
TEB ile Gates Enerji arasında birlik üyelerinin indirimli elektrik kullanmasını öngören bir anlaşma imzalandı.

TEB Başkanı Çolak, bir otelde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu anlaşmanın, birlik üyesi 30 bin eczacı için hayata geçirdikleri "Eczacı Kart Projesi"nin en önemli basamaklarından olduğunu ifade etti.

Eczacıların her platformda temsil gücünün artırılması için planlanan "Eczacı Kart"ın mesleğin görünürlüğüne katkı sağlayacak nitelikte olduğunu söyledi.

Eczacı Kart ile indirimli iş yeri anlaşmaları ve ödeme sistemlerinde yenilikçi teknolojiler aracılığıyla eczacılar için değer yaratan çözümler sunmayı hedeflediklerini anlatan Çolak, "Hediyeler, indirimli seyahat ve konaklama imkanları, akaryakıt ödemeleri, yemek bileti uygulamaları gibi pek çok kolaylığı anlaşmalı kurumlar üzerinden TEB Eczacı Kart ile eczacılarımıza ulaştırıyoruz." dedi.

Çolak, hem ısıtma-soğutma hem de eczanedeki teknik ekipman açısından, enerjinin eczacılar için önemli maliyet kalemlerinden biri olduğuna işaret etti.

Söz konusu projeyi, eczacıların gelirlerini artırmanın yanı sıra giderlerini de düşürmek için önemli bir adım olarak nitelendiren Çolak, şöyle konuştu:

"Bu konuda bugün yaptığımız iş birliği sözleşmesiyle GAMA Enerji iştiraki olan GATES Enerji Ticaret AŞ ile birlikte çalışacağız. Kendilerine bu projeye olan inanç ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda doğal kaynaklardan enerji ürettikleri için de eczacıların bu enerjiyi eczanelerinde kullanması, ülke kaynaklarından tasarruf edilmesi ve ekolojinin korunması açıdan son derece önemli ve örnek bir yaklaşım diye düşünüyoruz."

GAMA Holding Başkan Yardımcısı ve GAMA Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arif Özozan da imzalanan anlaşmanın son derece önemli olduğunu belirterek, "Eczanelerimizi enerji alanında sunduğumuz avantajlardan faydalandırmanın yanında ticaret hacmimizi ve marka bilinirliğimizi artırmak, bizim için bu anlaşmanın en önemli noktalarını oluşturuyor. Sağlık alanında 7 gün 24 saat bizlere hizmet eden kuruluşlarımızın ihtiyaç duydukları enerjiyi GATES olarak onlara sağlayacak olmaktan dolayı gurur duyuyoruz." diye konuştu.

- Hedef 26 bin eczaneye ulaşmak

GAMA Enerji AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken de uyguladıkları indirimle eczanelerin yıl içinde 1-1,5 fatura bedeli kadar tasarruf edebileceklerini söyledi.

Temiz enerjiyi desteklediklerini ifade eden Şerifeken, "Unutulmamalıdır ki sağlığın hayatımızdaki önemi tartışılmazdır. Bunu bizlerin ayaklarına kadar getiren eczanelerimize bir nebze de olsa destek olabilmek, bizim bu anlaşmadaki en büyük gurur kaynağımız olacaktır." dedi.

Şerifeken, GAMA Enerji olarak tüm iştirakleriyle, enerji ticaretinin her alanında var olmak için çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"GAMA Enerji, portföyündeki yenilenebilir hidroelektrik ve rüzgar enerjisi santrallerinin yanı sıra geçtiğimiz aylarda Kırıkkale'de yeni faaliyete giren 840 megavat kurulu gücündeki doğalgaz kombine çevrim santrali ile elektrik üretimi ve ticareti faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmektedir. Bugün itibariyle GAMA Enerji, devrede olan 3 adet rüzgar enerjisi santrali (RES) ve 4 adet hidroelektrik santrali (HES) ile yenilenebilir enerji üretiminde 200 megavatın, diğer bütün yatırımlarıyla Türkiye'deki toplam kurulu gücünü bin 100 megavatın üzerine çıkartmıştır. İki ay içinde Manisa'da yeni devreye girecek RES ile birlikte kurulu gücümüz 45 megavat daha artacaktır."

Şerifeken, anlaşma kapsamında 26 bin eczaneye ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Duygu Yener
AA

Bu haber toplam 2312 defa okunmuştur
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim