• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Eczacılar ve SGK Arasındaki Provizyon Kavgası Sürüyor

Eczacılar ve SGK Arasındaki Provizyon Kavgası Sürüyor
Bir türlü normal çalışmayan provizyon sistemi eczacıyı da vatandaşı da mağdur etmeye devam ediyor. SSK Genel Müdürü Sami Türkoğlu, sorunun sadece SGK'dan değil, Telekom ve eczacı bilgisayarındaki aksaklıklardan da kaynaklandığını söylerken, 'Ne zaman bir

Bir türlü normal çalışmayan provizyon sistemi eczacıyı da vatandaşı da mağdur etmeye devam ediyor. SSK Genel Müdürü Sami Türkoğlu, sorunun sadece SGK'dan değil, Telekom ve eczacı bilgisayarındaki aksaklıklardan da kaynaklandığını söylerken, 'Ne zaman bir sorun olsa suçu bizim üstümüze atıyorlar' dedi.

-TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, 'Suç ne Telekom'da ne de bizlerin bilgisayarlarında. Bilgisayarlarımızda aksaklık olsaydı TSK provizyon sisteminden de bilgi alamazdık. Yani askeri reçetelerde hiç sorun çıkmıyor. Oysa sorun, SSK'nın hala SSK'lı bilgilerini ortak provizyon sistemine aktarmamasından kaynaklanıyor' dedi.

ANKARA(ANKA)- Bir türlü normal çalışmayan provizyon sistemi eczacıyı da vatandaşı da mağdur etmeye devam ediyor.
Provizyon sistemindeki aksaklıklar eczanelerde hastane kuyruklarını aratmayan görüntüler oluşturuyor. SSK Genel Müdürü Sami Türkoğlu ANKA'ya yaptığı açıklamada, sorunun sadece SGK'da değil, Telekom ve eczacı bilgisayarındaki aksaklıklardan da kaynaklandığını söylerken, 'Ne zaman bir sorun olsa suçu bizim üstümüze atıyorlar. Oysa bizden kaynaklı bir sorun olduğunda zaten ?provizyon sistemimiz çalışmamaktadır' diye duyuru yapıyoruz' dedi.

'ASKERİ REÇETEDE HİÇ SORUN ÇIKMIYOR'

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan ise, eczacılar 24 hizmet verdiklerini anımsatarak, provizyon sisteminin 24 saat içinde 1-2 saat bile düzgün çalışmadığını kaydetti.
Saydan şöyle devam etti:
'Bizler eczanelerimizde 24 saat hizmet veriyoruz ve bir türlü doğru çalışmayan bir sistemle çalışıyoruz. Şunu belirtmeliyim ki, eczanelerimizde son teknolojiyi kullanıyoruz. Biz askeri reçeteleri de karşılıyoruz. TSK provizyon sistemi eczanelerimizde çalışıyor da, SGK'nın provizyon sistemi neden çalışmıyor? Eczaneler bilgisayarlarda en son teknolojiyi kullanmaktadır.

'REÇETELER İÇİN RANDEVU MU ALALIM'

Bir de" eczacılar hep birlikte sisteme yükleniyor bu nedenle de sistem kilitleniyor' diye eleştiriyorlarmış. Ne yapacağız? Hastalarımıza şu saatlerde gelin diye randevu mu verelim. Bu sistemi hazırlayanlar 23 bin eczacıyı ve 70 milyonu düşünerek hazırlamalıydılar. Bu arada SSK kendine ait verileri ortak provizyon sistemine yüklemedi. Ayrı bir yerde, Mamak Bilgi İşlemde tutuyor. Oradaki sistem güçlü olmadığı için bütün sistemi kilitleniyor. SSK'nın acilen SSK'lıya ait bilgileri ortak provizyon sistemine yüklemesi lazım. Yoksa çift işlem yapılıyor. Bakın şu anda İstanbul'da sistem tamamen yok. Ürgüp'te, Gaziantep'te de yok. Ankara'da da çok yavaş çalışıyor. Ayrıca şunu da biliyoruz ki Telekom'da da bir sorun yok.' (ANKA)

Bu haber toplam 1651 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim