• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Eczacılardan kurum iskontosuna tepki

Eczacılardan kurum iskontosuna tepki
Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacılar Birliği arasında 2008 yılı ilaç alım protokolü görüşmeleri devem ederken basın açıklaması yapan 34. Bölge Aksaray-Kırşehir-Nevşehir Eczacı Odası Başkanı Hasan Buminhan Yavuz, "Kurum iskontosu kesinlikle protokolde

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacılar Birliği arasında 2008 yılı ilaç alım protokolü görüşmeleri devem ederken basın açıklaması yapan 34. Bölge Aksaray-Kırşehir-Nevşehir Eczacı Odası Başkanı Hasan Buminhan Yavuz, "Kurum iskontosu kesinlikle protokolde yer almamalıdır" dedi.

Aksaray'da bulunan 34. Bölge Aksaray-Kırşehir-Nevşehir Eczacı Odası Merkezinde yönetim kuruluyla birlikte basın açıklaması yapan Oda Başkanı Hasan Buminhan Yavuz, "SGK ve Türk Eczacılar Birliği arasında 01 Temmuz'da yürürlüğe girmesi gereken ve vatandaşlarımızın yüzde 90'ının eczanelerden ilaç alma koşullarını belirleyen 2008 yılı ilaç alım protokolü görüşmeleri sürmektedir. 2005 yılından itibaren yapılan protokollerle eczacılar olarak biz her türlü fedakarlığı yaptık. 24 bin eczacı adına, 8 bin 500 eczanenin kapanma noktasına geldiği ve bu sayının giderek arttığı bir ortamda, bundan sonra vereceğimiz herhangi bir ödün kalmadığını, bazı konuların protokolde yer almasının bizler açısından kabul edilemez olacağını ilan ediyoruz. Karlılığı her geçen gün düşen ve zararı büyüyen bir meslek gurubunun iskonto veriyor olmasının sürdürülebilirliği yoktur. Kurum iskontosu kesinlikle protokolde yer almamalıdır. Ayrıca eczacıyı potansiyel bir suçlu olarak gösteren cezayı hükümlerin ağırlıklı olarak bulunduğu bir protokolü mesleki saygınlığımızı zedeleyici bir unsur olarak değerlendiriyor ve eczacıya yönelik böylesi bir yaklaşımı kabul edilemez buluyoruz" dedi.

Oda Başkanı Yavuz sözlerine şöyle devam etti; "Diğer yandan ilaç firması ve SGK arasındaki maddi ilişkilerin bedelini eczacılar ödemekte ve son 3 yıldır kamu kurum iskontolarının perakende satış fiyatı üzerinden yapılması nedeniyle eczacılar yüzde 3'lere varan haksız ekonomik kayba uğramaktadır. İlaç şirketlerinin kamu kurum iskontosunun eczane üzerinden yapılması uygulaması derhal sonlandırılmalıdır. Bizler 24 bin eczacı ve 51 eczacı odası olarak, bu taleplerle görüşme masasında olan meslek örgütümüzün arkasındayız. Mesleğimizi sürdürebilmek için kendilerine gereken desteği vereceğimizi kararlılıkla beyan ediyoruz. Bizler, finansörlük, mutemetlik, memurluk yapmak değil, çağdaş eczacılık hizmeti vermek istiyoruz."

Bu haber toplam 1801 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim