• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

'Eczacıların 5 yıllık fakülte eğitimi yeterli değil'

'Eczacıların 5 yıllık fakülte eğitimi yeterli değil'
Çolak, kişiye özgü ilaç tedavi yönteminin geliştirilmesi ile eczacıların kendilerini yeniden konumlandırabilmeleri, sağlık danışmanlığını layıkıyla yerine getirebilmeleri için 5 yıllık fakülte eğitiminin yeterli olmadığını savundu.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Eczacılık Akademisi tarafından verilen bilim, hizmet ve teşvik ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Bir otelde düzenlenen ödül töreninin açılışında konuşan TEB Başkanı Erdoğan Çolak, eczacıların mesleki ve bilimsel gelişimlerine katkı sunmak, küresel değişimlerin ortaya çıkardığı yeni ihtiyaçlara cevap vermek için 2002 yılında TEB Eczacılık Akademisini hayata geçirdiklerini anımsattı.

Aradan geçen sürede önemli birikim elde ettiklerini anlatan Çolak, "TEB Eczacılık Akademisi, yaşam boyu eğitim ve sürekli mesleki gelişim paradigması doğrultusunda eczacıların meslek içi sürekli eğitimi konusunda belki de en önemli zemin oldu, olmayı da sürdürüyor." dedi.

Son yıllarda sağlık alanında önemli değişiklikler yaşandığını ifade eden Çolak, kişiye özgü ilaç tedavi yönteminin geliştirilmesi ile eczacıların kendilerini yeniden konumlandırabilmeleri, sağlık danışmanlığını layıkıyla yerine getirebilmeleri için 5 yıllık fakülte eğitiminin yeterli olmadığını savundu.

Çolak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu türden yaşamsal dönüşüme yanıt üretebilmek ancak yeni ve yenilikçi bilimsel çalışmalar ile temas edilebildiği oranda mümkündür. Bu bağlamda Eczacılık Akademimiz bu temasın gerçekleşmesi, meslektaşlarımızın yeni bilimsel çalışmalardan haberdar olarak sonrasında uygulamaya geçirmesi açısından önemli bir rol oynamaktadır. Bunun ötesinde akademimiz meslek birliği olarak bizimle eczacılarımız arasındaki ilişkilerin güçlenmesini sağlayan bir köprü vazifesi görmektedir."

TEB Eczacılık Akademisi Başkanı Tayfun Uzbay da Türkiye'nin dünyada ses getirecek bilimsel çalışmalara imza atabilecek yeterliliği olduğunu vurgulayarak, "Bilim toplumu olma konusunda bazı eksiklerimiz var. Bunu aşmamız gerekiyor. Çok iyi bilimsel kuramlar, çalışmalar yapmalı, dünya çapında buluşlara imza atmalıyız. Bunu yapacak gücümüz var. Ama nedense yapmıyoruz. Eğer bunu yaparsak kurduğumuz Türk devleti sonsuza kadar devam eder." diye konuştu.

-Ödül sahipleri

Konuşmaların ardından, ödül kazanan isimler açıklandı.

"Bilim Ödülü"ne Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ile Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Aydın, "Teşvik Ödülü"ne ise Doç. Dr. Sevtap Aydın layık görüldü.

TEB Eczacılık Akademisi "Hizmet Ödülü" ise bu yıl verilmedi.

Prof. Dr. Orhan ödülünü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz'den aldı.

Prof. Dr. Ahmet Aydın'a ise ödülünü AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt verdi.

Doç. Dr. Sevtap Aydın'a "Teşvik Ödülü"nü ise TEB yetkilileri takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2999 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim