• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Eczacıya, sözleşme imzalaması için 16 Ocak'a kadar süre

Eczacıya, sözleşme imzalaması için 16 Ocak'a kadar süre
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), eczacıların ilaç protokolünü feshetmesiyle ortaya çıkan krize karşı çözüm arıyor. SGK, Türk Eczacıları Birliği'ni (TEB) by-pass ederek her eczane ile ayrı ayrı sözleşme imzalamanın zeminini araştırıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), eczacıların ilaç protokolünü feshetmesiyle ortaya çıkan krize karşı çözüm arıyor. SGK, Türk Eczacıları Birliği'ni (TEB) by-pass ederek her eczane ile ayrı ayrı sözleşme imzalamanın zeminini araştırıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise eczacılarla 16 Ocak'a kadar protokol imzalamanın yollarını arayacaklarını, daha sonra e-sözleşme yapmak için altyapılarının hazır olduğunu söyledi.

SGK yetkililerinin Ankara'da eczaneleri tek tek arayarak elektronik sözleşmeye (e-sözleşme) sıcak bakıp bakmadığını sorduğu ifade edildi. E-sözleşme, TEB'den bağımsız olarak provizyon sistemi üzerinden eczane bazında anlaşmaların yapılması anlamına geliyor. Ancak eczacılar, e-sözleşmeye sıcak bakmıyor.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, TEB'in feshederek sözleşmesizlik dönemi başlattığı ilaç alım sözleşmesinin 1 yılı kapsayan önemli bir sözleşme olduğunu belirtirken, "23 bin eczacıyı 70 milyon vatandaşı ilgilendiren bir protokolün hukuki zeminlere oturtularak yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Protokolün hukuka uygunluğu hem SGK hem de eczacılar açısından çok önemli. Protokolü e-sözleşme şekline sokarak basitleştirme çabaları ise yersiz ve gündemsiz" dedi. Saydan, eczacıların SGK'ya güven duymadığını da söylerken, "SGK'yı eczacı artık çok iyi tanıyor. Onun için bu girişimler hayal kırıklığı ile sonuçlanacaktır. Eczanelerin kurumla böyle bir sözleşme yapacağına inanmıyoruz" dedi. Saydan, vatandaşın kriz ortamında bir de ilaç kaosu istemediğinin altını çizerken, sektörün taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Oğuz Ekincioğlu da "SGK, eczanelerin e-sözleşmeyi imzalayıp imzalamayacaklarından çok emin değil. Ankara'da münferit eczaneleri arayarak nabız yoklaması yapıyor. Biz eczanelerin kesinlikle bu sözleşmeyi imzalamayacağına inanıyoruz" dedi. Ekincioğlu, Bakan Çelik'in TEB'e 16 Ocak tarihine kadar uzlaşma çağrısı yapmasına ilişkin olarak ise, "Bu tamamen Bakan Çelik'in tasarrufudur. Oysa 31 Ocak'ta da anlaşma sağlansa 1 Şubat'ta herşey eskisi gibi devam eder" dedi. Ekincioğlu, burada bir tehdit unsuru olduğunu ve anlaşılmazsa TEB'in by-pass edilmesinin istendiğini savundu.

Bu haber toplam 2280 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim