• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Eczaneler Sadece Sağlık Bakanlığı Ruhsatıyla Açılacak

Eczaneler Sadece Sağlık Bakanlığı Ruhsatıyla Açılacak
TEİS, Belediyeden ruhsat alınmasına ilişkin düzenlemeye karşı Danıştay’a açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası(TEİS) 13.04.2007 tarih ve 26492 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “İşyeri Açma ve Çalı

TEİS, Belediyeden ruhsat alınmasına ilişkin düzenlemeye karşı Danıştay’a açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası(TEİS) 13.04.2007 tarih ve 26492 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin”; 3. maddesinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’a açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Dava konusu yönetmelik maddesinde; İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesinin 1. fıkrası değiştirilmiş olup, eczaneler ve avukatlık büroları gibi diğer kamu kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşlarından ruhsat alarak kurulan işyerlerinin de, bu Yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alması, almayanların belediyelerce kapatılması yükümlülüğü getirilmişti.

TEİS Genel Başkanı Ecz. Nurten SAYDAN konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada yürütmeyi durdurma kararı aldıklarına memnun olduklarını belirterek, Eczanelerin, denetim ve işleyişi bakımından tamamen Sağlık Bakanlığı’nın yetki ve sorumluluk alanında olduğunu ve işyeri açma ruhsatlarını da mahalli belediyelerden değil, Sağlık Bakanlığı’ndan almakla yükümlü bulunduklarını vurguladı. Eczacılık mesleğinin doğrudan halk sağlığı, dolayısıyla da kamu hizmeti ile ilgili olduğu düşünüldüğünde, ruhsat alma, teftiş vb. bakımdan özel kurallara tabi tutulmasının gerekliliğinin de önemini vurguladı.

Saydan açıklamasını şöyle sürdürdü:

Eczaneleri kapatma yetkisi 6197 sayılı kanuna göre Sağlık Bakanlığı'na aittir. Bu düzenleme ile Sağlık Bakanlığı'nın bu yetkisine belediyeler de ortak edilmekteydi. Danıştay’ın hukukla da bağdaşmayan bu yetki gaspına “dur” demesi eczacılık camiası için sevindirici bir karar olmuştur. Eczacıların sorunlarını çözmeyi kendine misyon edinen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası olarak, yapılan tüm haksızlıkların karşısında durmaya ve haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TEİS BASIN BÜROSU

Bu haber toplam 1682 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim