• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Eczanelere ödeme yapılacak

Eczanelere ödeme yapılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli yaklaşık 24 bin eczaneye, 2009 yılı için 15 milyar 586 milyon lira ödeme yapılmış olacağını bildirdi.

Dinçer, eczanelerin, gelirlerinin çoğunu SGK'dan yapılan ödemelerden sağladığına dikkati çekerek, ''Bu nedenle eczanelerin mevcut sözleşmeleriyle sağladıkları haklarını muhafaza edecek, hatta iyileştirmeler içerecek yeni sözleşmeyi imzalayacakları öngörülmektedir'' dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin soru önergesini yanıtlayan Dinçer, SGK'ca Türk Eczacılar Birliği (TEB) ile imzalanan ''SGK Kapsamındaki Kişilerin TEB Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol'' ün, Anayasada güvence altına alınan ''herkesin sağlıklı yaşama hakkının'' ihlali ve protokolün amacına aykırı hareket edilmesi nedeniyle feshedildiğini belirtti.

Bu kararın, basında ''intikam'' olarak değerlendirilmesinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Dinçer, temel amaçlarının; sosyal güvenlik hizmetlerinin, vatandaşlara daha etkin, verimli ve kesintisiz ulaşması olduğunu kaydetti. Dinçer, bundan sonra da serbest eczanelerle sözleşme yapılarak hizmet satın alınmaya devam edileceğini bildirdi.

Dinçer, eczacılarla tek tek sözleşme yapılmasının, TEB ve eczacı odalarının temsil yetkilerine karşı bir tutum olmadığını belirterek, ''Eczacılarımızla ilgili her konuda, daha önce olduğu gibi bundan sonra da TEB ve eczacı odalarıyla işbirliği ve görüşmelerimizin sürdürülmesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır'' dedi.

SÖZLEŞME YENİLEMESİNİN ÖNÜNDE ENGEL YOK

Protokol fesih kararının; hastalara veya eczacılara karşı alınmadığına işaret eden Dinçer, SGK ile yaklaşık 24 bin sözleşmeli eczacı bulunduğunu belirtti.
Dinçer, bu eczanelere 2009 yılı için 15 milyar 586 milyon lira ödeme yapılmış olacağını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Eczaneler, gelirlerinin çoğunu kurumumuz tarafından yapılan ödemelerden sağlamaktadırlar. Bu nedenle eczanelerin mevcut sözleşmeleri ile sağladıkları haklarını muhafaza edecek, hatta iyileştirmeler içerecek yeni sözleşmeyi imzalayacakları öngörülmektedir. Eczaneler ile yapılmış sözleşmeler, şu anda feshedilmiş değildir. Ayrıca, eczanelerin kurumumuz ile sözleşme yenilemesinin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Bu hakkı kullanmayarak, eczacıların kepenk indirmesi durumu beklenilmemekle birlikte, bu şekilde halk sağlığını tehlikeye atabilecek eylemler karşısında, Sağlık Bakanlığı ile ortak hareket edilerek gerekli önlemler alınacaktır.''

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2961 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim