• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Eczaneye yeni düzen geliyor

Eczaneye yeni düzen geliyor
Meclis Genel Kurul’nun eczacılar ve eczanelerle ilgili teklifi, Milli Savunma Komisyonu da Askerlik Kanunu’nu değiştirecek olan tasarıyı ele alıyor

Türkiye Büyük millet Meclisi (TBMM) yine yoğun bir hafta geçirecek. Genel Kurul’da eczacılar ve eczanelerle ilgili düzenleme, Uyuşturucu Maddelerin Murakebesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve görüşmesi yarım kalan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın ele alınması bekleniyor.

Darbe Komisyonu çalışmalarına başlarken, Milli Savunma Komisyonu da Askerlik Kanunu’nu sil baştan değiştirecek olan tasarıyı ele alacak.


Diyet gıdalar eczanelerde

Genel Kurul’da, 14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Uyuşturucu Maddelerin Murakebesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve görüşmesi yarım kalan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın görüşülmesi bekleniyor.

Teklifle serbest eczane sayıları, ilçe sınırları içindeki nüfusa göre en az üç bin beş yüz kişiye bir eczane olacak şekilde düzenlenecek. Hiç eczanesi olmayan yerleşim birimlerinde nüfus kriterine bakılmaksızın bir eczanenin açılmasına müsaade edilecek.

Serbest eczanelerde, reçete sayısı veya ciro gibi kriterlere göre belirlenen sayıda ikinci eczacı çalıştırılması zorunlu olacak. Serbest eczane açmak veya serbest eczanelerde mesul müdür olarak çalışmak isteyen bir eczacı en az bir yıl müddetle eczanelerde yardımcı eczacı olarak çalışacak.

Beşeri ilaçlar, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı geleneksel bitkisel tıbbi ürünler; Sağlık Bakanlığı’nın iznine tabi olan homeopatik tıbbi ürünler, enteral beslenme ürünleri dahil özel tıbbi amaçlı diyet gıdalar ve özel tıbbi amaçlı bebek mamaları eczanede satılacak.


Darbe Komisyonu

TBMM’de Genel Kurul’un yanı sıra komisyonların gündemi de yoğun.

- 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat müdahalelerini araştıran Darbe Komisyonu yarın toplanacak.

- KİT Komisyonu’nda, kamu iktisadi teşebbüslerinin 2009-2010 yılı hesaplarına ilişkin üst komisyon denetim programı yer alıyor.

- Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi bulunuyor. Teklifte, itfaiye eri sınavında başarılı olanların atamalarının 30 gün içinde başlatılması öngörülüyor.


Korsan taksiye ağır ceza

- Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda, Turist Rehberliği Kanunu Tasarısı ele alınacak.

- İçişleri Komisyonu, korsan taksiciliğe ağır cezalar getiren yasa teklifini görüşecek.

- Milli Savunma Komisyonu’nda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak. Tasarı, askerlik şubesi başkanlıklarınca kısa sürelerle teşkil edilen ve etkinliği kalmayan askerlik meclislerinin kaldırılması, ilk yoklama ile yedeklik yoklama işlemlerinin kaldırılmasını öngörülüyor.

- Anayasa yazımına başlayan Anayasa Uzlaşma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek. Komisyon, temel hak ve hürriyetlerle ilgili bölümle ilgili teknik çalışmayı değerlendirecek.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2467 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim