• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

EDAK’a Eczacılık Oscarı

EDAK’a Eczacılık Oscarı
İlaç ve eczacılık sektörünün Oscarları olarak değerlendirilen Altın Havan Ödülleri’nde, Türkiye’nin en büyük ecza kooperatiflerinden biri olan İzmir merkezli EDAK, “En İyi Dağıtım Kanalı Ödülü”nü aldı. EDAK, EDAK Rafı Projesi ile bu ödüle layık görüldü.

İlaç ve eczacılık sektörünün Oscarları olarak değerlendirilen Altın Havan Ödülleri’nde, Türkiye’nin en büyük ecza kooperatiflerinden biri olan İzmir merkezli EDAK, “En İyi Dağıtım Kanalı Ödülü”nü aldı. EDAK, EDAK Rafı Projesi ile bu ödüle layık görüldü.

Eczacı Dergisi’nin düzenlediği “2013 Yılı İlaç ve Eczacılık Sektörü Altın Havan Başarı Ödülleri" organizasyonunun 4’üncüsü, 8 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Sheraton Otel’inde yapıldı. Sektörün duayenlerinden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda üç ana kategoride toplam 15 kişi ve kuruma ödülleri törenle takdim edildi.
3. kez ödüllendiriliyor

Buna göre, kurumlar alanında İzmir Eczacılar Temin ve Dağıtım Kooperatifi EDAK, “En İyi Dağıtım Kanalı” ödülüne EDAK Rafı Projesi ile layık görüldü. EDAK, böylece 3. kez Altın Havan Ödülü’nü almış oldu. EDAK’ın ödülünü, Eczacı Dergisi İmtiyazSahibi Çetin Öztürk, EDAK Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Ayşem Jale Kıhtır’a takdim etti. 

“Bizi tekrar ödül alırken göreceksiniz”

Ayşem Kıhtır, ödülü alırken yaptığı konuşmada, “Bu ödülü bize inanan ve güvenen 4 bin 500 kooperatif ortağı adına alıyorum. Ve buradan bir kez daha söz veriyorum ki 3. değil 30. kez bizi burada bu ödülleri alırken bir daha göreceksiniz” dedi. 

EDAK Rafı Projesi

2013 yılı başında uygulanmaya başlanan "EDAK Rafı Projesi”, eczanelerinin son tüketici tarafından tercih edilmelerine yönelik çalışmaların önemli bir adımı. Kısa sürede 180'i aşkın eczaneye yerleştirilen EDAK Rafı ile doğrudan tüketiciye seslenen EDAK, eczacının ilaç ile olduğu kadar ilaç dışı sağlık ürünlerinde de sağlık danışmanlığının önemine vurgu yapıyor. Proje çerçevesinde düzenlenen eğitimlerle de eczacılar da bu yönde destekleniyor.

Daha önce iki kez almıştı

Sosyal sorumluluk projeleriyle geçmiş yıllarda bu ödüle iki kez layık görülen EDAK, ilk Altın Havan’ını 1. Kumbara Kampanyası ile aldı. Bu kampanya ile EDAK, İzmir’deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nin Onkoloji Servisi’nin yenilenmesine katkı sağladı. 2. Altın Havan Ödülü’nü ise kamuoyunda “Hastalıkta, Sağlıkta Oyuncağın Hep Yanında” projesi ile alan EDAK, toplanan 5 bin oyuncak ile çocuklara moral oldu. 

 

EDAK hakkında: EDAK Ecza Kooperatifi (İzmir Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi) 1979 yılında İzmir’de kuruldu. Bugün Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 21 il’e 13 şube, 4 bin 200 ortak eczacısı ve 895 çalışanıyla hizmet veren EDAK, Türkiye’nin en büyük ecza kooperatiflerinden biri olarak öne çıkıyor. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’de Çevre Beratı’na sahip olan 17. Kurum olan EDAK, ayrıca Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (KİS) dünyada imzalayan sayılı kurumlar arasında yer alıyor. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim