• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Ege Üniversitesi'nin yoğun bakım servisi koğuşa döndü

Ege Üniversitesi'nin yoğun bakım servisi koğuşa döndü
Bornova'da bulunan Ege Üniversitesi Hastanesi'nde normal birimlerden yoğun bakım ünitelerine getirilen yatakların, servis içine itiş kakış sığdırıldığı öğrenildi.

Mert Neşet MUSLU / İZMİR

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, yaşam mücadelesi veren hastaların yattığı yoğun bakım ünitelerine daha fazla hasta alabilmek için ilave yatak konulunca, servisler koğuşa döndü. Hasta sayısının fazla olduğu kalp damar, genel cerrahi ve beyin cerrahisi gibi servislerin yoğun bakımlarına eklenen yataklar nedeniyle hemşireler, hastalara yetişemez duruma geldi.

Normal birimlerden yoğun bakım ünitelerine getirilen yatakların, servis içine itiş kakış sığdırıldığı ve normal şartlarda, aciliyetine göre 2 veya 3 olması gereken hemşire başına düşen hasta sayısının, iki katına çıktığı öğrenildi.

RİSK OLUŞTURUYOR 

Hemşirelerin ölüm kalım mücadelesi veren hastalara yetişmekte zorlandığı ve yaşanan bu durumun büyük risk oluşturduğu belirtildi. Özellikle hastane bünyesindeki doktorların, prim karşılığı hasta bakmasıyla birlikte, ameliyat sayısının daha da arttığı ve yetkililerin de sıkıntının çözümü için yoğun bakımlara ek yatak koymak zorunda kaldığı öne sürüldü. Hastanedeki yoğun bakım ünitelerinin yönetmeliğe aykırı olarak, kapasitesinin üstünde çalıştırıldığı ve yaşanan bu durumun hastaların enfeksiyon kapma riskinin artmasına neden olabileceği belirtildi. Yoğun bakım servisindeki yataklar arasında da yönetmelik gereği hastanın aciliyetine göre ortalama 60 santimetrelik mesafe olması gerektiği ancak ilave yatak getirilmesiyle bu kuralın da hiçe sayıldığı belirtildi. Hastanedeki yoğun bakım ünitelerinin yönetmeliğe aykırı olarak, kapasitesinin üstünde çalıştırıldığı ve yaşanan bu durumun hastaların enfeksiyon kapma riskinin artmasına neden olabileceği belirtildi.

MECBUR BIRAKILDIK

Ege Üniversitesi Hastanesinin sağlık çalışanları, yoğun bakım servislerine ilave yatak konulduğunu ve mevcut yatakların aralarına yatakların sıkıştırıldığını söyledi. Çalışanlar, "Yoğun bakım servisleri kapasitesinin üzerinde çalışıyor. İlave yatak konulması yönetmeliklere aykırı ancak mecbur kalıyoruz. Hasta haklan ve enfeksiyon açısından da sıkıntılar doğurabilir. Bu durum hocaların primli hasta bakmaya başlamasıyla arttı" dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12336 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim